Endesa millora una línia al Bages per a reforçar el servei elèctric a tres nuclis

Aquesta actuació, suposa un benefici directe en el servei elèctric als nuclis de Cabrianes, Sallent, i Sant Fruitós

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:25h
Endesa ha finalitzat recentment tasques de millora tecnològica a una línia elèctrica de mitjana tensió al Bages per millorar el servei a tres municipis de la comarca. Concretament, la Companyia hi ha instal·lat un interruptor seccionador telecomandat, que permet operar la línia de manera remota, facilitant, d'aquesta manera, el restabliment del servei en cas d'una eventual incidència. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de gairebé 15.400 euros, suposa un benefici directe en el servei elèctric als nuclis de Cabrianes, Sallent, i Sant Fruitós del Bages i, a més, contribueix a una major automatització de la xarxa de mitjana tensió del territori.

La línia intervinguda té una extensió total d'uns 19 quilòmetres i surt d'una subestació del municipi de Manresa. El nou interruptor seccionador s'ha instal·lat a una de les seves torres, concretament a una que està ubicada dins del terme municipal de Sant Fruitós del Bages. La funció d'aquest interruptor seccionador és permetre o impedir el pas del corrent elèctric. Compta, a més, amb un sistema de telecomandament. Aquesta característica permet que es puguin realitzar maniobres sobre la línia de manera remota, des del Centre de Control de la Companyia. Així, s'evita desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquest interruptor, a més, està encapsulat amb un gas de característiques especialment aïllants, la qual cosa millora substancialment la seguretat respecte els convencionals, que eren aeris. Aquest material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l'electricitat i disminueix el risc d'incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.