Un sindicat de Mossos afirma que el motiu de l'actuació «no era altre que la detenció del portaveu de la PAHC»

El sindicat SAP-FEPOL, vinculat a la UGT, assegura que Bernat Sorinas va agredir i insultar els agents, "quatre dels quals van patir lesions de diversa consideració"

25 de novembre del 2016
Actualitzat el 26 de novembre a les 22:07h
Moment de la detenció de l'activista de la PAHC, Bernat Sorinas, al centre
Moment de la detenció de l'activista de la PAHC, Bernat Sorinas, al centre | Gheorghe Marin Berchesan
Després que el sindicat de la Policia Local de Manresa, el SPPM-Cat, demanés la dimissió de dos regidors de la CUP per la seva implicació en els aldarulls de dimarts durant l'actuació policial contra la PAHC Bages, i després, també, que el sindicat de Mossos, l'USPAC, denunciés que els comandaments "es van arronsar" quan van deixar en llibertat Bernat Sorinas, ara és el torn d'un altre sindicat de Mossos, el SAP-FEPOL, vinculat a la UGT, que assegura que el motiu de l'actuació "no és altre que la detenció del portaveu de la PAHC", en referència a la detenció de Sorinas després de la seva participació e una concentració contra la pobresa energètica.

Com en el cas de l'SPPM-Cat, aquest sindicat també condemna l'actuació dels dos regidors de l'Ajuntament de Manresa de la CUP, en referència a Jordi Garcés i Gemma Tomàs, "que es van adreçar als nostres companys amb insults i cops". Sobre el portaveu de la PAHC, el SAP-FEPOL assegura que es va negar a identificar-se i va agredir i insultar els agents, "quatre dels quals van patir lesions de diversa consideració".

El sindicat justifica que l'actuació va anar com va anar perquè es troben en una situació d'estar "sense efectius policials per donar resposta", tal com "venim denunciant des de fa dos mesos en el marc de la nostra campanya #sotamínims". Per això considera que cal felicitar els agents "per haver sabut gestionar una actuació d'aquestes característiques en un moment tan delicat".

El SAP-FEPOL finalitza el comunicat demanant "una resposta ferma contra les agressions que pateixen els nostres companys i una defensa per part de tots els actors implicats, tant en l'àmbit institucional com policial". Així, insta als responsables polítics per tal que, "davant qualsevol agressió contra la policia de la Generalitat es faciliti el suport corresponent".