Es clou la Setmana de Cinema Espiritual a Manresa amb 500 participants

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:01h
Infants i joves que han participat a la Setmana de Cinema Espiritual
Infants i joves que han participat a la Setmana de Cinema Espiritual | Bisbat de Vic
Enguany uns 500 adolescents i joves d'escoles de Manresa han participat a la Setmana Cinema Espiritual que ha tingut lloc als Multicines Bages, organitzada pel bisbat de Vic i que clou aquest divendres.

La dinàmica és la del Cinefòrum: es presenta què és el Cinema Espiritual i el seu objectiu, s'introdueix la pel·lícula que han triat i, després de la projecció es fa un petit comentari en què es valora molt la participació dels alumnes. Posteriorment, es donen unes guies didàctiques sobre cadascuna de les pel·lícules perquè els professors puguin treballar-les a classe. 

Les pel·lícules que s'han ofert enguany han estat Little Boy, Ressuscitat, Francisco, El padre Jorge, Ghandi, Si Dios quiere, Atrapa la bandera, El Petit Príncep. Sempre són pel·lícules en cartellera en el darrer any.

Els objectius de la setmana

Els objectius de la setmana són aprendre a opinar sobre els diferents temes que s'oferiran; assolir els valors que quedaran reflectits en les diferents pel·lícules; cercar els valors i expressions espirituals de l'ésser humà així com la seva obertura al Transcendent en el cinema; fomentar l'esperit crític, atents als valors que sorgeixen en els films contrarestant-los amb els que la societat ofereix, potenciant així la formació de la seva personalitat; i educar la sensibilitat envers el llenguatge audiovisual, bo i fomentant una descoberta de les potencialitats del mateix.