La Generalitat anuncia la creació d'un nou institut al Xup de cara al curs vinent

La decisió s'ha pres conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa, que assumirà les despeses de transport juntament amb el Consell Comarcal del Bages

Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:01h
Barri Pare Ignasi Puig on es farà el nou institut
Barri Pare Ignasi Puig on es farà el nou institut | GSV
El Departament d'Ensenyament crearà un nou institut al barri del Xup de Manresa de cara al curs 2017-2018, decisió que s'ha pres conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa i que suposarà un nou projecte educatiu de secundària obligatòria per a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dijous a la tarda en roda de premsa el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, juntament amb la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

El nou institut compartirà instal·lacions i edifici amb l'escola Muntanya del Drac, tot i que actuaran com a centres independents, amb direccions i equips docents diferents i tindran accessos totalment diferenciats. El centre naixerà amb dues línies a primer d'ESO i anirà creixent, curs a curs, fins arribar a tenir completada tota l'educació secundària obligatòria.

L'obertura d'aquest nou centre, que encara no té nom, ha de permetre a la ciutat de Manresa disposar d'una bona distribució de l'oferta d'aquests estudis en tots els instituts de la ciutat, d'acord amb un dels objectius centrals del Departament d'Ensenyament que és la potenciació i promoció dels estudis postobligatoris, tant de batxillerat com de cicles formatius.

En la roda de premsa d'aquesta tarda, la regidora d'Ensnyament i Universitats, Mercè Rosich, ha manifestat la satisfacció del consistori per la propera estrena del nou centre: "les instal·lacions ja existeixen, són adequades i l'estrena del nou cnetre pot ajudar a la dinamització del barri. A més, es tracta d'un espai a prop d'un entorn natural, cosa que obre moltes possibilitats". La regidora ha explicat que el transport escolar serà finançat entre Ajuntament i Consell Comarcal del Bages.