Els Pastorets de Súria faran parada al Palau de la Generalitat aquest diumenge

L'espectacle servirà per commemorar el centenari d'aquesta funció típica nadalenca de Josep Maria Floch i Torres i també per a celebrar que el municipi bagenc fa 90 anys que la representa

Els Pastorets de Súria obriran temporada al Palau de la Generalitat
Els Pastorets de Súria obriran temporada al Palau de la Generalitat | Vídeo Foto Josep
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:36h
"Els Pastorets" de Josep Maria Floch i Torres celebren 100 anys. És per això que des de la Generalitat de Catalunya es vol celebrar l'efemèride convertint el Saló de Sant Jordi, el Pati dels Tarongers, el Pati Gòtic i la Galeria del Palau de la Generalitat en l'escenari de les aventures del Lluquet i el Rovelló. Tots els personatges d'aquesta funció teatral típica de les festes de Nadal els encarnaran els actors que cada any interpreten Els Pastorets de Súria. Ho faran aquest diumenge, 27 de novembre, a les dotze del migdia en un espectacle en el qual, amb l'acompanyament de l'orquestra Mas Torrat, encarnaran el mateix Folch i Torres, que dialogarà amb els personatges més destacats de la seva obra mestra. Es tracta d'una obra pràcticament inèdita que es va interpretar, únicament, l'any 2002 i que està adaptada per Jaume Esquius.

Aquest acte també servirà per celebrar el 90è aniversari dels Pastorets de Súria i suposarà l'inici de la temporada d'aquesta funció nadalenca a nivell de Catalunya. En l'obra que es representarà al Palau de la Generalitat hi participaran més de 150 actors, cantaires, músics i organitzadors, sota la direcció del Foment Cultural de Súria.
Arxivat a