Sant Salvador de Guardiola constitueix el seu Consell de la Vila

Constitució del Consell de la Vila de Sant Salvador de Guardiola
Constitució del Consell de la Vila de Sant Salvador de Guardiola | AjSSG
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:13h
Aquesta setmana s'ha constituït formalment el Consell de la Vila de Sant Salvador de Guardiola, un òrgan que, segons la regidora de comunicació, participació i transparència de l'Ajuntament, "serà molt útil per tal de dinamitzar i ampliar la comunicació entre ajuntament i ciutadania".

Els treballs per crear aquest consell assessor  van començar ara fa un any gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola i el Servei de Polítiques d'Acció Comunitària i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona. Després d'una primera fase de diagnosi , elaborada a partir d'entrevistes a diferents persones referents del món associatiu i veïnal del poble, es va organitzar una matinal participativa a La Sala per presentar el projecte a la població en general. Més recentment, amb el suport de la Diputació  es va redactar el reglament de funcionament del Consell, que va ser aprovat per ple aquest estiu.

Els treballs previs van finalitzar aquest dimarts al vespre amb la creació del Consell de la Vila. A la sala de plens municipal, la regidora de participació ciutadana va exposar el contingut del reglament als membres designats per associacions i entitats. En els propers dies s'escolliran portaveu i secretari/-ària. 

El Consell de la Vila celebrarà tres reunions ordinàries anuals, la primera al febrer de 2017. La darrera de l'any podrà ser oberta a públic en general, sense vot.

La creació i dinamització del Consell de la Vila era un punt destacat en el programa electoral de CiU a les darreres eleccions municipals de 2015.