El manresà Pol Huguet publica una guia d'excursions per redescobrir el Bages

Pol Huguet publica la guia «Bages. 17 excursions a peu»
Pol Huguet publica la guia «Bages. 17 excursions a peu» | Pere Fontanals
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:47h
Bages. 17 excursions a peu és el títol d'una nova guia que ha publicat, aquesta vegada en solitari, el geògraf manresà Pol Huguet, que actualment també és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Manresa. 

Es tracta d'una publicació amena i didàctica que pretén ajudar a tots els caminants a redescobrir els indrets més representatius de la comarca del Bages a través d'itineraris poc freqüents com, per exemple, la torre de Castellnou i el poble abandonat del Putxot; les ermites amagades de Montserrat; les vinyes d'Artés i la font de les Tàpies, o el Cogulló de Cal Torre. Així doncs, els adquiridors de la guia gaudiran de rutes que els duran fins a cinges espectaculars, rius cabalosos amb molta història, conreus de secà, agrupacions de tines úniques, coves que van servir d'amagatall dels carlins, ermites perdudes, torres medievals i relleus abruptes que van dels 100 als 1200 metres sobre el nivell del mar.

La presentació oficial de la publicació -editada per l'editorial manresana Cossetània- tindrà lloc aquest dijous, 24 de novembre, a les vuit del vespre a la llibreria Parcir. L'acte, obert a tothom, comptarà amb la intervenció del conseller de Turisme del Bages i president del Geoparc, Josep Canals.

Bages. 17 excursions a peu és la tercera guia que publica Huguet i la primera que treu en solitari. Juntament amb l'igualadí Josep Alert, el març del 2014 va editar La Sèquia de Manresa. 10 camins a l'entorn d'un canal medieval i un any més tard, amb Josep Montoya va publicar La Catalunya rebel. 13 itineraris per la Vall de la Gavarresa