Les Torres de Fals ho tenen tot a punt per acollir el seu mític Pessebre Vivent

Es podrà veure durant els dies 18, 24 i 26 de desembre i 1, 6, 7, 8 i 14 de gener

El Pessebre Vivent de les Torres de Fals s'inaugurarà el 18 de desembre
El Pessebre Vivent de les Torres de Fals s'inaugurarà el 18 de desembre | Jordi Preñanosa
Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:13h
La 39a edició del Pessebre Vivent de les Torres de Fals està a punt de ser una realitat. Aquesta mítica tradició nadalenca acull, any rere any, milers d'espectadors que no es volen perdre els diversos espectacles i representacions que envolten el naixament de Jesús de Natzaret a partir de diversos quadres amb personatges vius en un enton inigualable com ho són les Torres de Fals. De fet, l'any 1992, aquest pessebre vivent va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat. 

I quins personatges s'hi trobaran, totes aquelles persones que hi vagin? Doncs el rabadà, que trobarà tantes excuses com el seu enginy li permeti per no haver d'anar a Betlem; la pastora Caterina, que s'alegra de tot cor d'oferir a l'infant tres taronges de la Xina; el dimoni escuat, a qui els pastorets deixaran mig difunt; a la Mare de Déu, que s'aixoplugarà en una establia envoltades de les bèsties del naixement; a Sant Josep, que s'alegrarà de la gratitud dels pastors; al rei Herodes, que durà a terme una crua matança a infants innocents durant la recerca de Jesús, i un reguitzell més de pastors que conformaran les figures del Pessebre, entre les quals no hi faltarà l'Àngel de la Glòria, que anunciarà la Bona Nova del naixement del Déu Infantó, ni els tres Reis Mags d'Orient que, guiats per un estel, sabran trobar l'establia de Jesús.

Dates, horaris i preus

El Pessebre Vivent de les Torres de Fals s'obrirà al públic el diumenge 18 de desembre. A partir de llavors, mantindrà les representacions els dies 24 i 16 de desembre i 1, 6, 7, 8 i 14 de gener. Excepte el dia 26 que en tindrà dues, la resta de dies comptaran amb una sola sessió, que començarà a dos quarts de set de la tarda i tindrà una durada d'una hora. El dia 26, a banda de la de dos quarts de set també n'hi haurà una altra a dos quarts de vuit del vespre.

El preu de l'entrada serà de 10 euros però hi ha diversos descomptes. Els nens i nenes menors de 5 anys entraran gratuïtament, així com també ho faran tots els infants i joves que disposin, o bé del carnet del Club Súper 3 o del Carnet Jove. En cas que els no es contingui cap d'aquests carnets, els nens i nenes d'entre 6 i 12 anys hauran de pagar 6 euros. També hi haurà descomptes per a grups (de més de 20 persones), a un preu de 8 euros per barba. S'efectuarà un 10% de descompte si es compren les entrades per Internet o s'imprimeix el programa del Pessebre Vivent. És important recordar que no s'accepten targetes de crèdit a l'hora de pagar.

En cas que algun dia la climatologia no permetés dur a terme el Pessebre Vivent, l'entitat organitzadora ho anunciarà a través del seu web