Dilluns arrenca un nou curs de coneixement del món laboral per a persones nouvingudes

Una vintena de persones rebran informació bàsica sobre el món del treball, els drets i els deures dels treballadors, el paper dels sindicats, la recerca de feina, entre d'altres temes d'interès

Redacció
19 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:05h
Aquest dilluns, 21 de novembre, comença una nova edició del curs Mòdul B: coneixement del món laboral, oferta formativa inclosa dins la Llei i Decret d'Acollida de Catalunya, i que està organitzat pel Programa d'Acollida i el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació-CIO de l'Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El curs es portarà a terme de dilluns a divendres, al matí, amb una durada de 15 h, a una aula del CIO de Manresa. El contingut apropa informació bàsica sobre el món del treball, els drets i deures dels treballadors, el paper dels sindicats, la recerca de feina, etc. El total de persones inscrites supera la vintena i són originàries de Cuba, Guinea, Marroc, Mèxic, República Dominicana i Senegal.

Les classes van a càrrec de la responsable del Centre d'informació de treballadors estrangers – CITE de Manresa. El servei ofert pel CITE a la ciutat es dóna a través d'un conveni anual amb el Programa d'Acollida.

Aquests cursos s'adrecen a persones nouvingudes, interessades a fer-lo per diferents motius: Alguns, per tal d'obtenir el Certificat d'Acollida de Catalunya, per la qual cosa es necessita haver fet el Mòdul B, i un altre curs sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C), així com tenir cursos de català (90 h) i castellà (90 h), o bé; altres persones el porten a terme per la necessitat d'obtenir un certificat per raons diverses: interès personal, per renovar documentació d'estrangeria, arrelament, etc. Hi ha gent derivada pel mateix servei d'Acollida, pel Centre d'Iniciatives perla Ocupació-CIO, pel CITE, per Caritas, etc.