«Peregrinatge» pels habitatges degradats de Manresa, dissabte

La ruta seguirà deu punts de la ciutat

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:42h
La lluita de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC), pel dret a l'habitatge digne ha confluït darrerament amb les reivindicacions d'altres col·lectius, concretament a les Escodines on es viu amb especial intensitat la degradació dels habitatges i al barri de La Guia, aquest darrer amb els seus 58 habitatges amenaçats de ser enderrocats pel POUM que ja ha aprovat inicialment l'Ajuntament de Manresa.

El Pla urbanístic que es troba en tramitació i que va formular bones intencions en la fase d'avanç quan es va fer la informació pública, ara deixa sense concrecions dues reivindicacions fonamentals de la ciutat: l'aprofitament dels habitatges buits que es troben majoritàriament en mans dels bancs i que els volen per especular, i la rehabilitació dels habitatges a la ciutat envellida.

En canvi l'equip de govern municipal ja ha mostrat clarament la seva voluntat de destinar la major part de les inversions en les polítiques urbanes a les actuacions del pla Manresa 2022.

Una mosta fefaent de "la manca de voluntat del govern municipal en matèria d'habitatge està sent el retard de més de dos anys en la concreció de les mesures del Pla Local d'Habitatge", que des del compromís ferm del Pla municipal de gener de 2014, tot just va presentar un esborrany "incomplet" de la diagnosi del Pla en la darrera reunió de la Taula d'Habitatge el passat 10 d'octubre.

El proper dissabte a 2/4 d'11 del matí, es realitzarà el primer pelegrinatge pel dret a l'habitatge, que farà el recorregut "Camí dels habitatges buits de la ciutat envellida".

L'home del sac i els narradors que explicaran les excel·lències urbanes dels deu punts del recorregut. Totes les persones interessades en conèixer "la ciutat que no es vol explicar als turistes i que s'amaga darrera de façanes decorades on s'amuntega la pobresa i la marginació" estan convidades.