El Consell d'Alcaldes crea una comissió per estudiar la viabilitat d'uns serveis funeraris públics

El Bages és una de les comarques amb més serveis funeraris, 16 en total, però lidera el rànquing català de sales de vetlla més cares, segons ha afirmat el director general de l'Autoritat Catalana de la Competència

Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell d'Alcaldes
Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell d'Alcaldes | CCBages
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:00h
El Consell d'Alcaldes ha aprovat aquest dimecres la proposta que la CUP va portar al plenari del Consell Comarcal del Bages, i que aquest va traslladar als alcaldes, per crear una comissió per estudiar la viabilitat d'uns serveis funeraris públics que donin cobertura a la comarca, a l'estil dels que hi ha a Solsona o a Terressa, per exemple. Precisament d'aquests municipis han vingut dos dels tres ponents que han portat llum al debat de la proposta: l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i el tinent d'alcalde de Terrassa i president de l'Empresa Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa, Alfredo Vega.

El tercer ponent de la tarda ha estat el director general de l'Autoritat Catalana de la Competència, Marc Realp, que ha mostrat una diagnosi que senyala que al Bages existeixen 16 tanatoris que la converteixen en una de les comarques amb més oferta d'aquest tipus de servei, però que, en canvi, és la comarca amb les sales de vetlla més cares de tot el país.

Amb aquestes premisses, el Consell d'Alcaldes ha aprovat la creació d'una comissió formada per un representant de cada formació política amb representació més un representant dels alcaldes independents, que naixerà amb dos objectius inicials. Per una banda, aprofundit en el document que ha presentat competència i fer una diagnosi més concreta i acurada de la situació actual dels serveis funeraris al Bages per, a partir d'aquí, estudiar la viabilitat d'uns serveis funeraris públics. I per l'altra, encarregar a l'Autoritat Catalana de la Competència que estudiï "la contradicció" que suposa que malgrat tenir una de les ofertes més completes del país, el Bages tingui els serveis funeraris més cars de tota Catalunya.

La primera reunió de la comissió per a l'estudi de la viabilitat d'uns serveis funeraris públics al Bages es farà abans d'un mes, segons s'ha decidit, també, durant el Consell d'Alcaldes.