Rajadell respon que el camí de can Servija no s'ha pagat amb l'1% cultural

Meandre critica que l'asfaltatge s'hauria d'haver fet "de forma més sensible amb l'entorn" i demana a l'Ajuntament si té previst adequar "un corriol a la riba de la riera de Rajadell" per poder anar caminant fins a Manresa

Tram de la pista forestal que s'ha transformat en una carretera secundària
Tram de la pista forestal que s'ha transformat en una carretera secundària | Meandre
Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:28h
L'Ajuntament de Rajadell ha respost l'entitat ecologista Meandre assegurant taxativament que les obres d'asfalt del camí de Can Servitja s'han pagat amb fons propis i de la Diputació i no de l'1% del desdoblament de l'Eix Transversal que ha d'anar destinat a accions culturals.

Malgrat tot, l'entitat retreu a l'Ajuntament que l'obra "és excessiva" pel fet que l'accessibilitat per a transit rodat a Can Servitja "es pot fer habitualment pel camí asfaltat des del Suanya". Mesndre confiera que, en cas de fer-se "s'hauria d'haver executat de forma més sensible amb l'entorn", evitant "per exemple", el tipus de tanques utilitzades, que "no són les més adients per un camí veïnal", que travessa "un entorn de valor paisatgístic" i en el qual "no es pot anar a més de 20 Km per hora". "El gust i el respecte amb el paisatge no han de ser incompatibles amb la millora de l'accessibilitat", sentencia la resposta. 

Aprofitant l'avinentesa, Meandre pregunta si en els futurs projectes de l'Ajuntament de Rajadell és encara vigent adequar "un corriol a la riba de la riera de Rajadell per poder anar caminant de Manresa a Rajadell i viceversa". L'entitat justifica que que aquest projecte "té potencial turístic cultural i gastronòmic" per la comarca de Bages, amb el qual la ciutadania i els negocis de restauració "en sortirien beneficiats". La resposta de Meandre finalitza posant-se al servei de l'Ajuntament en cas que tiri endavant l'habilitació del corriol.