El sindicat policial torna a denunciar manca d'efectius de trànsit de Mossos

USPAC demana que s'implanti el sistema de calendaris Q5 per evitar que es repeteixin aquestes situacions a la Catalunya Central

L'USPAC demana a la Generalitat que s'implanti el sistema Q5 en l'especialització de trànsit
L'USPAC demana a la Generalitat que s'implanti el sistema Q5 en l'especialització de trànsit | Martí Albesa
Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:00h
"Durant tota aquesta setmana a trànsit de la comissaria de Manresa hi està havent, un altre cop, només un efectiu". Aquesta és una de les frases que forma part d'un comunicat que ha fet públic el sindicat independent de Mossos d'Esquadra, USPAC, en el qual denuncia que la situació d'efectius dins el cos "és inadmissible". 

Recordem que fa dues setmanes, el mateix sindicat ja va emetre una nota queixant-se que durant quatre nits només hi va haver una agent de Mossos per cobrir el torn de trànsit per a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès (que es tradueix en una superfície de 3.480 quilòmetres quadrats). Un fet que, pel que es veu, s'ha tornat a repetir en aquests darrers dies. "Estem posant en perill els companys i companyes que surten a patrullar i, a més, donem un servei deficient al ciutadà", comenten, en aquest nou comunicat, en el qual també posen de manifest que "la convocatòria de 39 places de comanaments que vol dur a terme l'administració, no pal·liarà el dèficit d'efectius al carrer". 

Des de Mossos d'Esquadra, però, es recorda que tots els agents estan capacitats per realitzar funcions de trànsit, i que davant d'una necessitat es pot recórrer a agents d'altres comissaries.

Implantació del Q5

Davant d'aquesta situació l'USPAC demana que s'implanti l'estructura de calendaris Q5 a la regió central pel que fa a l'especialització de trànsit: "si canviem l'horari no hi haurà problemes per a cobrir el torn de nit", expressen.

Actualment, trànsit fa servir el sistema Q10, que es fa en base a grups de quatre agents, a diferència del conegut com a Q5, que es fa amb grups de vuit, de manera que una baixa té menys incidència sobre el torn. 

Segons l'USPAC, aquest canvi donaria "un millor servei al ciutadà, ja que donaríem millor cobertura; provocaria que hi hagués més serveis de prevenció, ja que si no surten patrulles no se'n fan; hi hauria una estabilitat molt més gran en els horaris dels companys i, en conseqüència, un rendiment més alt en les hores de treball, i, finalment, s'evitarien torns de nit sense patrulles". 

És per això que el sindicat demana a Jordi Jané, conseller d'Interior de la Generalitat, que revisi el tant per cent dels efectius que realitzen el patrullatge diari i el tant per cent que no ho fa, "ja que la balança està molt descompensada", conclouen.