L'oposició de Sant Joan insinua que el regidor Pesarrodona ha cobrat per oficiar casaments

Compromís amb Sant Joan-ICV, PSC i PP sostenen que un restaurant de banquets cobra 150 euros per les cerimònies del regidor | El regidor ho nega categòricament i no descarta emprendre accions legals

10 de novembre del 2016
Actualitzat el 11 de novembre a les 20:49h
Jordi Pesarrodona en una imatge d'arxiu
Jordi Pesarrodona en una imatge d'arxiu | Adifolk
Compromís amb Sant Joan-ICV, PSC i PP, les tres formacions a l'oposició a Sant Joan de Vilatorrada han emès un comunicat en que insinuen que el regidor de Cultura, Jordi Pesarrodona, d'ERC, ha cobrat per oficiar casaments. Segons aquests tres partits, en els darrers anys Pesarrodona ha oficiat cerimònies fora de l'Ajuntament i fora fins i tot del municipi, fent la signatura del casament fora de les dependències municipals, fet que és irregular. A més a més sostenen que coneixen un restaurant que cobra 150 euros per les cerimònies del regidor, i que ell les ha oficiat, desplaçant-se a altres municipis, fins i tot sense conèixer personalment la parella que es casava.

Segons el comunicat tot va començar en el ple del 20 d'octubre quan la portaveu del grup municipal socialista va preguntar a l'alcalde si li constava que un restaurant oferia la possibilitat que un regidor de Sant Joan oficiés el casament a les seves instal·lacions per 150 euros. En la rèplica, Pesarrodona, va respondre que havia oficiat casaments fora del municipi a petició d'algunes parelles que havien tramitat la sol·licitud a Sant Joan de Vilatorrada, però que en cap cas ell no havia cobrat.

Una setmana més tard, el 27 d'octubre, se celebra una Junta de Portaveus a petició dels grups de l'oposició, on les formacions de govern, CiU i ERC, afirmen que li van reiterar la pregunta al regidor de Cultura, i aquest va negar haver cobrat per fer cap casament. L'oposició demana al govern una relació dels casaments que han realitzat cadascun dels regidors al llarg dels darrers anys, i la declaració dels bens i activitats de tots els regidors, recordant-los que ja s'hauria d'haver fet pública l'1 de gener passat.

El passat dilluns, segueix explicant el comunicat, se celebra una nova Junta de Portaveus amb la presència del regidor Jordi Pesarrodona. Segons el comunicat, Pesarrodona va insistir que ell mai no havia cobrat, però reconeix que, "desconeixent la irregularitat", ha realitzat oficis amb la corresponent signatura fora de les dependències municipals. Reconeix també que va fer cerimònies fora el municipi a parelles "amb les que no tenia cap coneixença" i que, "com a mínim en un cas", va ser a petició d'un restaurant.

L'oposició de Sant Joan ha sol·licitat l'obertura d'una investigació "amb l'objectiu d'aclarir les presumptes irregularitats" i, després de lamentar "la manca de preocupació de l'alcalde", li reiteren la necessitat de fer pública la relació de casaments fets per tots els regidors i la seva declaració de bens i activitats.

El comunicat finalitza "posant en dubte" que el regidor Pesarrodona no conegués que no està permès realitzar la signatura e l'ofici fora de les dependències municipals, ja que els tècnics municipals ho avisen, i preguntar-se "la motivació" del regidor per realitzar casaments "a petició de restaurants facilitant la seva activitat, i de parelles d'altres municipis amb les que no els uneix cap coneixença".

Pesarrodona se sent "difamat" i no renuncia a emprendre accions legals

El regidor Jordi Pesarrodona ha assegurat a NacióManresa que mai no ha cobrat res per oficiar casaments i que no entén "aquesta manera de fer política" dels grups de l'oposició. "Em sento abatut i difamat", ha assegurat, "segur que he comès errors en política però mai no he cobrat per fer casaments", ha repetit. Assumeix que en "un parell d'ocasions" ha acceptat regals, "que no acceptaria ara mateix veient com van les coses".

Pesarrodona explica que, en la seva vessant professional, com a actor i animador, ha participat en celebracions, entre les quals casaments, però que no hi ha cap possibilitat que es confongui una cosa amb una altra ja que, "que jo recordi", mai no ha coincidit que en la mateixa celebració hagi oficiat el casament i alhora hagi fet d'animador.

En tot cas, Pesarrodona no renuncia a emprendre accions legals contra "aquestes difamacions" un cop hagi analitzat les informacions que es publiquin.