L'Obra Social «la Caixa» destina 24.000 euros a ampliar la Llar Els Avets de Moià

Responsables de l'Obra Social «la Caixa» i la llar Els Avets de Moià
Responsables de l'Obra Social «la Caixa» i la llar Els Avets de Moià | OSlC
Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:07h
L'Obra Social "la Caixa" ha concedit, 24.000 euros a la Fundació d'Atenció als Discapacitats els Avets de Moià, impulsora d'un projecte dirigit a l'ampliació de la Llar Els Avets de Moià.

Aquesta aportació correspon a la convocatòria Acció social en l'àmbit rural 2016. Es tracta de la nova convocatòria del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d'euros a les ara vuit convocatòries en les quals es diversifica. L'objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes les organitzacions sense ànim de lucre que treballen en pro d'aquests col·lectius en risc d'exclusió poden accedir a aquest programa. 

Ampliació menjador/sala polivalent a la Llar Els Avets

El projecte té l'objectiu d'incrementar la qualitat de vida dels habitants de la Llar, un centenar d'usuaris, al disposar d'un menjador més ampli i adequat i d'espais més reduïts i separats en fragmentar l'actual menjador, així com també utilitzar el menjador com a sala polivalent per a reunions i celebracions de la nostra entitat i obert a la participació de la població. Actualment viuen a Els Avets 9 persones amb discapacitat intel·lectual (essent una casa amb persones amb fort temperament) i dos voluntaris de llarga estada que conviuen amb ells durant mesos, a més de l'educador professional que per torns els acompanya. A aquestes 12 persones se'ls sol afegir alguna visita o familiars sovint, de manera que els àpats solen ser un grup nombrós de 12 a 15 persones. L'actual menjador és una sala amb 3 espais: el propi menjador de 15m2, un saló amb sofàs de 11 m2 i un rebedor de 17m2. És l'espai central de la casa i des d'aquest espai conjunt hi ha 6 portes i una escala d'accés a la resta de dependències L'ampliació de menjador/sala polivalent a la llar Els Avets es realitzaria ocupant part de l'espai actual de jardí, amb accés tant des de la cuina com des de l'entrada de la casa exteriorment i per la part posterior amb accés des del jardí cap al carrer on es troba el col·legi públic i la llar d'infants de Moià.

Possibilita diversos objectius:

- Donar més espai als habitants d'Els Avets, incrementant la seva qualitat de vida que serà evident en poder disposar d'espais més reduïts i separats en fragmentar l'actual menjador.
- Disposar d'un menjador més ampli i funcional per a ús quotidià.
- Utilitzar el menjador com a sala polivalent per a reunions i celebracions de la nostra entitat i obert a la participació de la població.
Arxivat a