Súria congela l'IBI i les taxes de vehicles i escombraries per tercer any consecutiu

La corporació municipal també va fer un acte de reconeixement als jutges de pau sortints, Ramon Garriga i Maria Teresa Cots, amb motiu del final del seu mandat

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:30h
El ple municipal de Súria va aprovar en la seva darrera sessió ordinària per 10 vots a favor (CiU, ERC, aiS i PSC) i 2 abstencions (GIIS) el dictamen sobre modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici de 2017, que manté sense canvis l'impost de béns immobles (IBI) i les taxes de vehicles i d'escombraries, entre d'altres. Aquest és el tercer any consecutiu que es congelen aquests impostos i taxes.

Altres taxes que no registren variació són les que afecten els serveis d'ajut a domicili i els serveis al cementiri, així com l'impost d'activitats econòmiques (IAE) per a grans empreses. El dictamen també fixa una reducció de fins al 50% en la taxa actual sobre obertura, modificació o ampliació d'empreses i altres negocis.

D'altra banda, diferents taxes que graven l'ocupació de la via pública han estat modificades amb l'objectiu de fer-les més pràctiques a l'hora d'aplicar-les, reduint els costos que representen per als contribuents.

El ple municipal també va tractar els següents temes:

- Aprovació per 10 vots a favor (CiU, ERC, aiS i PSC) i 2 abstencions (GIIS) d'un dictamen sobre modificació de l'ordenança reguladora de la venda no sedentària, per tal d'adaptar-la al decret 162/2015 sobre la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
- Aprovació per 10 vots a favor (CiU, ERC, aiS i PSC) i 2 abstencions (GIIS) d'un dictamen sobre aprovació de la modificació de crèdit 09/2016.
- Aprovació per unanimitat d'un dictamen de conformitat sobre la dissolució del Consorci de Comunicació Local, un organisme que havia estat impulsat per la Diputació de Barcelona.
- Aprovació per unanimitat d'un dictamen sobre el preu públic dels tastos d'oli de la 15a Fira Medieval d'Oficis.

La sessió es va celebrar amb l'absència d'un representant del grup municipal del GIIS.

Reconeixement als jutges de pau sortints

Abans del ple municipal, la corporació municipal va fer un acte de reconeixement als jutges de pau sortints, Ramon Garriga i Maria Teresa Cots, amb motiu del final del seu mandat. En aquest acte de reconeixement també hi va participar el nou jutge de pau titular, Jaume Bransuela.

L'alcalde Josep Maria Canudas va agrair el treball realitzat pels jutges de pau sortints i va lliurar-los sengles plaques en nom de la corporació municipal. També hi van expressar llur reconeixement els portaveus dels grups municipals del GIIS, Pere Requena, i del PSC, Antoni Julián.

Per la seva banda, Ramon Garriga i Maria Teresa Cots van donar les gràcies per la col·laboració de la corporació municipal durant el seu mandat com a jutges de pau, que es va iniciar l'any 2012. Ramon Garriga seguirà vinculat a aquest organisme judicial com a jutge de pau substitut.
Arxivat a