Navarcles congela l'IBI i elimina el mínim de l'aigua

L'Ajuntament va aprovar en el seu darrer ple les ordenances fiscals per a l'any 2017

Redacció
05 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:14h
L'Ajuntament de Navarcles va aprovar les ordenances fiscals per a 2017 amb els vots favorables de SUMEM, ICV i la CUP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de CDC. Aquesta negociació ha permès que els diferents grups hagin pogut introduir algunes esmenes en les ordenances fiscals per al 2017. 

Una de les modificacions més importants és que l'Ajuntament de Navarcles no toca l'IBI i es mantindrà al mateix nivell que aquest 2016. D'altra banda, l'Ajuntament elimina el mínim de l'aigua, així resolent una situació injusta per aquelles famílies que no arribaven al mínim. Però per altra banda s'ha compensat amb petits increments, a diferents trams, recaient als consums més alts. El problema de l'aigua és fruit d'una caiguda d'ingressos a dos nivells. El primer nivell és el de subministrament, ja que l'any que ve el municipi deixarà de subministrar l'aigua a les granges de Calders més properes a Navarcles. El segon nivell és el clavegueram, on també han caigut els ingressos. A banda que, estan apareixent diferents inversions importants, així com al carrer Jesús, Ubach o Sebastià Toscas, on l'any 2017 està previst fer obres. Així doncs el clavegueram s'incrementarà del 0,38 a 0,415. Amb aquestes mesures el consistori preveu que es compensin els problemes sorgits i és resolguin les situacions injustes. 

El treball consensuat amb els diferents partits polítics ha permès incloure propostes com les bonificacions en els vehicles elèctrics, híbrids i de baixa emissió de CO2. També amb el permís d'obres en comerços inferiors a 150 metres es faran bonificacions del 70% i també un 70% de la quota si impliquen les instal·lacions d'energies renovables. O la reducció del 25% a la quota per rehabilitació d'obres en habitatges antigues, potenciant la rehabilitació d'habitatges construïts al centre històric, entre altres.