Deixar planificat -i pagat- el propi comiat, últim servei funerari que arriba al Bages

Les novetats en les cerimònies arriben amb taüts ecològics o urnes biodegradables

Redacció
01 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:37h
Ja es pot plenificar el propi funeral a través d'una app
Ja es pot plenificar el propi funeral a través d'una app | Àltima
Deixar planificat el propi funeral anticipadament, permetent que la persona defineixi com vol que sigui el seu comiat, des del tipus de taüt fins a la música de la cerimònia o les esqueles. Aquesta és l'última novetat que ha incorporat una funerària bagenca -Àltima Fontanova- per oferir als seus futurs clients. El servei, que es pot contractar a qualsevol de les funeràries que té a la comarca funciona a través de l'app mivoluntad.

Dirigit principalment a persones majors de 70 anys i sense assegurança de defunció, l'aplicació permet definir tot el que la persona desitja per al seu comiat: des del tipus de taüt fins a la música del funeral o les esqueles, coneixent el preu del servei per deixar el servei funerari resolt. La companyia garanteix el manteniment de l'import abonat durant 5 anys. Després es va revisant amb l'IPC.

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d'Àltima, "es percep una tendència creixent de personalització del funeral, que fa que el comiat resulti més reconfortant per a les famílies. Però a la vegada és un moment que no se sol deixar planificat, per això vèiem necessari un servei com mivoluntad, que resol una qüestió sovint complicada o precipitada als familiars que passen per una defunció". Elements com la música en directe, el tipus de cerimònia –religiosa o laica- o la projecció d'imatges resulten cada cop més rellevants a l'hora de preparar el comiat.

Opcions respectuoses amb el medi ambient i demanda creixent de la incineració

Però aquesta app no és l'única novetat que s'ha incorporat als serveis funeraris en els darrers temps. Les opcions ecològiques d'inhumació representen el 30% dels serveis funeraris al Bages. L'aparició de taüts ecològics –sense teixits sintètics, ni elements metàl·lics o vernissos- o urnes biodegradables –elaborades amb argiles naturals, sorra o sal- han contribuït al creixement d'aquesta tendència.