Traca final del Tocats de lletra amb Mario Gas, l’actriu Montse Guallar

L'actor, acompanyat a la guitarra pel seu fill Orestes, recitarà una selecció de poemes de Gabriel Ferrater a la Plana de l’Om | Per la seva banda, l'actriu llegirà a Marta Pessarrodona a l'Espai Manresa 2022

Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:08h
El Tocats de Lletra enfila l'últim cap de setmana de l'edició present amb un munt d'activitats relacionades amb la poesia, el teatre, l'art i la literatura.

Dissabte 29 d'octubre

Aquest dissabte 29 d'octubre a les 12 h, Mario Gas, acompanyat a la guitarra pel seu fill Orestes, seran els protagonistes del recital Diré el que em fuig on l'actor declamarà versos de Gabriel Ferrater a la Plana de l'Om. En cas de pluja, l'acte tindrà lloc a l'Espai Plana de l'Om.

A les 13 h, la llibreria Papasseit acollirà un vermut poètic amb Jaume C. Pons Alorda, que oferirà un tast del seu darrer poemari Cala foc als ossos i Anna Gual, que llegirà fragments de Molsa.

El mateix dia a la tarda, Montse Guallar posarà veu als poemes de l'escriptora Marta Pessarrodna inspirats en diverses ciutats i mantindrà un diàleg amb l'autora. El recital L'amor a les ciutats tindrà lloc a les 19 h a l'Espai Manresa 1522.

A les 21 h, el Grup del Casal Familiar Recreatiu, dirigit per Fina Tàpias, representarà Kòmplices! 12 complicitats malignes a la Sala Carlins. Onze històries escrites per diversos escriptors del col·lectiu Narradors Centrals. Els personatges de les quals donen vida els intèrprets: Aleix Compte, Àngels Torrens, Carles Claret, Ignasi Rius, Joan Domènech, Lluís Barrera, Maria Sàenz, Maribel Montardit, Pere Font, Ton Armengol, Txell Vall i Jordi Vilamú. La coordinació va a càrrec de Jordi Estrada i Txell Vall.

Diumenge 30 d'octubre

La veu poètica de Gerard Cisneros, el ball de Sandra Ballbè i Jaume Coll al baix, units a Paisatges intervinguts. Un recital poètic combinat amb disciplina artística el diumenge a les 12.30 h al Centre de Creació Contemporània Forn de la Calç (CACIS).

A la tarda, la funció Flors menudes en esquerdes de roques amb el Quartet Boccherini (Queralt Adam, Mireia Costa, Bernat Santacana i Gil Sisiquella) i Irene Anglada que rapsodiarà poemes propis i també de la seva avantpassada Maria Àngels Anglada, en un exercici de complicitat litrària, personal i intergeneracional. A l'Espai Òmnium a les 19 h.