La Fundació Althaia acull la 36a Jornada d'Urgències en Pediatria

Tindrà lloc aquest divendres a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu

Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:56h
Aquest divendres, 28 d'octubre, se celebrarà la 36a Jornada d'Urgències en Pediatria, una trobada de referència per als pediatres de Catalunya organitzada per la Fundació Althaia. La jornada, que tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, va néixer l'any 1980 amb l'objectiu de donar a conèixer les principals novetats en el diagnòstic i tractament de les malalties pediàtriques que es donen als serveis d'urgències. Any rere any aquest objectiu s'ha mantingut per tal que els professionals puguin actualitzar els seus coneixements i intercanviar noves experiències. La jornada compta amb el suport de la UIC.

Com ja és tradició, la jornada arrencarà amb la taula Què cal fer davant de..., dedicada a tractar diferents temes en format breu. Hi haurà tres presentacions on es proporcionaran coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a urgències. En concret: rombencefalitis per enterovirus, miocarditis i insuficiència suprarenal.

La segona taula del matí estarà dedicada a les controvèrsies. Per a cada un dels temes, hi haurà dos ponents que plantejaran solucions diferents a un mateix problema. S'analitzarà si cal incloure la vacuna contra el meningococ B en el calendari vacunal sistemàtic, si és sempre necessària l'ecografia en el dolor abdominal i si en l'atenció a Urgències es pot considerar menor madur un nen/a major de 14 anys.

Passat el descans, els participants es distribuiran en grups reduïts per fer cinc tallers sobre suport vital intermig i desfibril·lació, lectura i interpretació d'un electrocardiograma, prevenció i gestió alternativa dels conflictes a urgències, parts extrahospitalaris i preparació de medicació del pacient crític i oxigenoteràpia d'alt flux.

Ja a la tarda hi haurà la conferència El conflicte: com es crea i com es comporta, a càrrec de Sonia Miguel, de la Societat Catalana de Mediació en Salut. També es presentaran cinc casos clínics interactius i s'entregarà un premi al millor treball.