ERC Navàs critica l'increment de la taxa d'escombraries del govern de la CUP

Diu que fan "postureig" amb la rebaixa de pocs euros en l'IBI

Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 22:18h
"El postureig d'abaixar uns pocs euros l'IBI per part del govern municipal de Navàs, amb majoria absoluta de la CUP, ha provocat que, de retruc, la taxa de la recollida de les escombraries augmenti". Així de contundents es van mostrar els regidors d'Esquerra al ple de l'Ajuntament d'aquest dilluns, 25 d'octubre.

ERC va manifestar el seu desacord amb l'augment de la taxa de recollida d'escombraries argumentant que, segons els extractes comptables facilitats pel mateix Ajuntament, l'any 2015 els ingressos van ser 41.000€ més alts que les despeses i que aquest any, extrapolant les dades existents fins al setembre, es preveu que es finalitzi també amb un superàvit de 60.000€. 

Segons ha explicat ERC, l'equip de govern justifica el fet d'apujar la taxa de recollida d'escombraries per l'augment de cost que aplica el Consorci del Bages per la Gestió de Residus, el qual xifra en poc més de 26.000€. ERC defensa que si aquest any 2016 es tanca amb un benefici per aquest concepte de 60.000€ aquests diners s'haurien de destinar a compensar l'augment de cost que aplica el Consorci. Si no es fa així s'estarà cobrant més diners del que costa, de manera que la taxa de recollida d'escombraries passarà a ser un impost a l'ombra i no pas una taxa, la qual hauria de cenyir-se al cost real del servei.

ERC Navàs tampoc no veu gens clar l'augment del 25% que es vol aplicar al primer tram de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, un impost que actualment esdevé totalment injust, ja que grava unes suposades plusvàlues per la venda de terrenys o pisos, quan s'estan venent per imports inferiors al preu a què es van comprar. Els republicans són conscients que aquest impost no es pot anul·lar, ja que representaria recaptar uns 300.000€ menys l'any, però creuen que mentre no se'n pugui fer una modificació substancial és evident que augmentar-lo el 25% respon a una voluntat únicament recaptatòria.