Arrenca la 13a edició d'Idees Joves per impulsar l'emprenedoria entre els estudiants

La jornada inicial tindrà lloc dijous a les 12 del migdia al Teatre Conservatori de Manresa

Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:45h
Aquest dijous, 27 d' octubre, es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves. L'acte, que començarà a les dotze del migdia, concentrarà a l'alumnat dels centres educatius de Manresa amb l'objectiu de presentar el programa que, com cada any, pretén impulsar l'esperit emprenedor i la creativitat entre els estudiants de la capital del Bages.

La jornada, que se celebrarà al Teatre Conservatori, comptarà amb la presència de la regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, que donarà la benvinguda als assistents i explicarà les regles del joc de la nova edició.

Tot seguit, tindrà lloc la part central de l'acte amb les intervencions i entrevistes a tres joves emprenedors que han triomfat amb les seves respectives aventures empresarials, com és el cas de la cooperativa Baula Projectes SCCL, Bonus marketing Productions SL i La Clau Room Escape.

Finalment, s'obrirà un torn de preguntes per tal que els alumnes assistents resolguin dubtes i puguin interactuar amb els emprenedors i establir, així, un debat final. La jornada estarà conduïda per l'Associació de Joves Empresaris de la Catalunya Central (AIJEC).

Una carrera de fons que acabarà el proper mes de juny

El Concurs d'Idees Joves i Pla d'Empresa vol potenciar i premiar aquells estudiants que desenvolupin una idea fins a la realització del seu pla d'empresa. Per tal de participar en el concurs els alumnes hauran d'estar matriculats en algun dels centres d'ensenyament que participen en el programa.

Els interessats podran presentar la seva proposta o bé pel premi d'Idees Joves (on es valoraran aspectes com la presentació, la innovació i el desenvolupament) o en la categoria del Pla d'Empresa (on es valoraran tots els apartats anteriors més el pla econòmic financer).

Llocs de presentació dels treballs

Els alumnes podran lliurar les seves propostes com a màxim dins els següents terminis:

21 d'abril de 2017: Categoria Idea empresarial
28 d'abril de 2017: Categoria Pla de viabilitat I i II

El lloc de presentació serà a  l'Ajuntament de Manresa (plaça Major,1) o al Centre de Desenvolupament Empresarial -CEDEM- Palau Firal de Manresa (polígon industrial Els Dolors).

El proper mes de juny de 2017 se celebrarà la jornada final en la qual es donaran a conèixer els guanyadors i es farà l'entrega de premis de les diferents categories.

Premis per categories

Les categories es divideixen en: millor idea empresarial i accèssit; millor pla de viabilitat I (batxillerats i cicles formatius de grau superior) i accèssit, i millor pla de viabilitat II (cicles formatius de grau mig) i accèssit. A banda d'aquests sis premis, també se'n contemplen tres més per als projectes més innovador, el més ben treballat i al més ben desenvolupat. Aquests guardons seran atorgats per l'Ajuntament de Manresa.

Així mateix, el programa compta un any més amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya que participarà amb un xec de 150 euros (a gastar en qualsevol cooperativa membre de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya) com a premi al millor projecte cooperatiu.

Per a més informació del concurs es podran consultar les bases completes a la pàgina web del CEDEM, dins la secció d'emprenedoria.