La plataforma No Més Morts a la C-55, a l'espera d'una reunió amb Puigdemont

L'entitat torna a la càrrega després dels nombrosos accidents i retencions que s'han viscut durant aquesta darrera setmana

La Plataforma No Més Morts a la C-55 ha demanat reunir-se amb el President de la Generalitat
La Plataforma No Més Morts a la C-55 ha demanat reunir-se amb el President de la Generalitat | Adrià Costa
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:38h
La plataforma No Més Morts a la C-55 ha emès un comunicat aquest dimarts, 25 d'octubre, al matí en el qual recrimina, novament i per enèsima vegada, l'estat en el qual es troba la carretera que uneix la Catalunya Central amb l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest cop, la gota que ha fet vessar el got -de fet, el got ja està ple des de fa anys- han estat les nombroses retencions que s'han viscut aquests dies a la C-55 a causa dels accidents produïts durant la darrera setmana. 

La plataforma posa de manifest que les assistències que intervenen en els sinistres ("Mossos, Bombers, ambulàncies i, moltes vegades helicòpters", han dit) "també costen molts diners que paguem nosaltres", indicant que els accidents a la C-25 i a l'autovia C-16 s'han mitigat després que es desdoblessin: "que potser els conductors que circulen per aquestes vies desdoblades són millors [que els que ho fan per la C-55]?", es pregunten, de manera retòrica.

En la mateixa línia també parlen del que va anunciar, aquest dilluns, el Departament de Territori i Sostenibilitat, que va explicar que es construirien dos quilòmetres més de barrera central a l'alçada de Collbató per un import de 3,5 milions d'euros: "un altre pedaç", ho consideren els membres de la plataforma, que també són crítics amb els panells, les càmeres i els senyals que es volen instal·lar per millorar la seguretat viària al Bages. "Els usuaris ja tenim aquesta carretera molt controlada", han dit, posant especial èmfasi en el fet que quan s'informa de sinistres i de retencions al Servei Català de Trànsit o a Mossos, "aquests miren cap a una altra banda per tal de no aixecar les barreres de l'autopista C-16". 

A l'espera d'una reunió amb Puigdemont

Amb la ferma voluntat de seguir exigint l'execució "dels projectes de desdoblament a la C-55 de Castellbell fins a Manresa", els de No Més Morts a la C-55 fan una crida perquè els polítics, les associacions, les entitats, les universitats, els empresaris i els comerciants de la zona "ens posem les piles d'una vegada i acabem amb aquesta gran discriminació en infraestructures i mobilitat". Si no, diuen, "morirem com a territori, ja que cada dia ens abandonen més empreses i perdem competitivitat i demografia". 

El passat 2 de setembre la plataforma va demanar una reunió conjunta amb el President de la Generalitat i els Consellers de Territori i Interior: "estem a l'espera d'una resposta favorable o negativa", han conclòs.