Els Castellers de Santpedor completen la millor actuació de la seva història

Tres de 7 dels Castellers de Santpedor, descarregat aquest diumenge
Tres de 7 dels Castellers de Santpedor, descarregat aquest diumenge | Xavier Prat
Redacció
23 d'octubre del 2016
Actualitzat el 24 d'octubre a les 11:06h
A Santpedor ja han perdut el compte de les vegades que la seva castellera s'ha superat a sí mateixa per realitzar la millor actuació de la seva història. Però la realitat és exactament aquesta. Els Castellers de Santpedor han aprofitat la seva diada per afegir una altra data per al record. El 23 d'octubre de 2016 quedarà gravat com el dia en què els santpedorencs es van consolidar com a colla de set. Per primer cop, van descarregar dos castells d'aquesta alçària en una mateixa actuació. 

Les expectatives eren altes durant la setmana. El pilar de quatre caminat ha estat només l'aperitiu del què vindria després. A la primera ronda, els Castellers de Santpedor han optat pel quatre de set, fins ara la única construcció de set pisos que havien intentat i aconseguit. El castell ha estat parat en tot moment. Sense cap sobresalt, la colla de la camisa daurada s'ha apuntat el primer castell de la matinal. El plat fort ha arribat en segona ronda. Un tres de set que s'ha fet pregar i ha necessitat de dos intents. El primer, l'han desmuntat els santpedorencs quan els dosos ja estaven col·locats. La segona temptativa ha estat força crítica. Tota la colla ha suat de valent per descarregar-lo. La calma ha estat un element clau. No sense patiments, el tres de set ja era al sarró. En tercera ronda, el set de sis ha estat més plàcid. Com tampoc han tingut problemes els Castellers de Santpedor per descarregar el pilar de cinc. Dos pilars de quatre i quatre pilars de tres, amb l'objectiu de fer participar el màxim de canalla, han clos la segona diada dels Castellers de Santpedor. 

Els Castellers de Barcelona també han començat amb el pilar de quatre caminat. Posteriorment, han descarregat el cinc de vuit, el quatre de vuit amb agulla i el quatre de vuit. Però el moment més espectacular ha estat el pilar de set amb folre. Dos pilars de quatre han posat el punt i final a l'actuació dels barcelonins. I els Sagals d'Osona s'han apuntat el pilar de quatre caminat d'inici, han descarregat el tres de vuit, han carregat el quatre de vuit i descarregat el cinc de set. El pilar de quatre ha servit per tancar la jornada dels vigatans. 

Als Castellers de Santpedor només els queda una actuació per tancar el 2016. Serà d'aquí dues setmanes a Vic, amb els Sagals d'Osona i els Minyons de Santa Cristina 
Arxivat a