El Col·legi de Metges reconeix Emili Marquilles com a Metge Bagenc 2016

Durant la Vigília de Sant Lluc també es van lliurar el Premi al Metge Jove, de Ciències Mèdiques, d'Història de la Medicina, de Vivències Mèdiques i les Distincions Gaudeamus

Reconeguts durant la Vigília de Sant Lluc de la Junta Comarcal del Bages del CoMB
Reconeguts durant la Vigília de Sant Lluc de la Junta Comarcal del Bages del CoMB | CoMB
Redacció
22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:24h
La Junta Comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ha reconegut aquest divendres Emili Marquilles com a Metge Bagenc 2016, en el marc de la Vigília de Sant Lluc, una jornada de celebració de la professió mèdica bagenca.

Durant la jornada també s'ha lliurat el XIV Premi del Bages al Metge Jove a Maria Esperanza del Junco i Irene Cornet, pel treball Classes de cuina per a diabètics tipus 2: Un projecte de salut comunitària a l'ABS de Súria; el XX Premi del Bages de Ciències Mèdiques a Jordi Aligué, Jaume Trapé, Anna Arnau, Roser Ordeig, Antonio San José i Josep Ordeig, pel treball Pèrdua de pes involuntària aïllada: Etiologia, proves diagnòstiques, factors associats a neoplàsia i supervivencia; el XX Premi d'Història de la Medicina Catalana Oleguer Miró i Borràs a Pasqual Bernat, pel treball Pràctica mèdica i treball científic a la Catalunya de principis del segle xix. Les aportacions del Dr. Joan Francesc Bahí Fontseca; el XX Premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret a Josep Maria Muixí, i les Distincions Gaudeamus, als metges que durant l'any en curs passen a ser honorífics: Pere Llatjós, Joan Salvador Rafat, Josep Maria Saló i Ramon Sanmiquel.

L'acte institucional de la Vigília de Sant Lluc va comptar amb la participació d'Antoni Dedeu, director de l'AQuAS, que va oferir la conferència L'AQuAS: el perquè de l'Agència de qualitat i avaluació sanitàries de Catalunya. La cloenda va anar a càrrec de Pere Bonet, president de la Junta Comarcal del Bages del CoMB; Jaume Padrós, president del CoMB; i Valentí Junyent, alcalde de Manresa.