Althaia commemorarà el Dia Mundial de l'Ictus amb activitats informatives i preventives

Les activitats es faran dimarts 25 d'octubre al vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu

Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:12h
La Fundació Althaia se suma a la commemoració del Dia Mundial de l'Ictus, que tindrà lloc el dissabte 29 d'octubre. Per aquest motiu, dimarts vinent, 25 d'octubre, instal·larà un punt informatiu que estarà ubicat al vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu (planta -1). L'objectiu és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i donar informació sobre els factors de risc i les possibles accions preventives.

El punt informatiu estarà operatiu entre les 10 del matí i fins a les 2 del migdia. Els professionals que hi participaran donaran consells sobre la prevenció de l'ictus i donaran a conèixer diferents aspectes de la malaltia. L'activitat es porta a terme amb la col·laboració de la Fundació Ictus.

Programa educatiu per a malalts i familiars

Una altra de les activitats que es faran el proper dimarts, a les sales de reunions E i F de la planta -2 (al costat de la UCI), serà una xerrada informativa i de formació dirigida especialment als pacients que han patit un ictus i als seus familiars. Aquesta sessió forma part d'un programa de formació sanitària que té per objectiu oferir als afectats les eines necessàries per afrontar la nova situació, conèixer la malaltia i afrontar les cures a casa, així com donar informació sobre el tractament dels factors de risc i la seva prevenció.

En aquesta ocasió la xerrada, que es farà a les 4 de la tarda, serà oberta a tothom qui hi estigui interessat.