El Tocats de Lletra segueix aquest cap de setmana amb poesia i literatura

El recital "Si hagués d'encabir la mar dins un marc" i la funció "Deshabitades" són dues de les propostes més suculentes que es duran a terme

Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:13h
El Festival literari Tocats de Lletra continua fent camí i presenta tot un seguit de propostes per aquest cap de setmana del 22 i 23 d'octubre. De tot el que es durà a terme cal destacar el recital de poesia croata i catalana "Si hagués d'encabir la mar dins un marc", que anirà a càrrec d'Ivan Samija, Luka Mavretic, Mireia Calafell i Jaume Subirana i que tindrà lloc dissabte a les quatre de la tarda, a l'Espai Òmnium.

Prèviament, el mateix dia, la jornada començarà ben puntual, a les dotze del matí, amb l'actuació "Com una recança antiga" amb Roger Casamajor, que recitarà una selecció de poemes de Cesare Pavese acompanyat del music Lluís Cartes a la Plana de l'Om.

A la una del migdia, la Llibreria Papasseit (plaça Gispert, 2) acollirà un vermut literari amb Joan Duran, una de les veus més destacades de les noves generacions que presentarà la seva primera novel·la "Eva Túrmix Ginebra".

Per acabar, la funció "Deshabitades" reunirà les poetes Míriam Cano, Teresa Colom, Àngels Gregori i Sònia Moll en un projecte multidisciplinari la temàtica del qual gira entorn d'espais buits i deserts per crear nous mots i noves imatges. També hi participa Laura Casaponsa, creadora audiovisual. Es podrà veure al Museu Comarcal de Manresa (Via Sant Ignasi, 40) a les vuit del vespre.

L'endemà, diumenge 23 d'octubre a les set de la tarda, Carles Morell i Santi Careta seran els protagonistes de "La fusta dels records". Dos llenguatges diferents que dialoguen en un microclima sobre diferents espectres. El recital es durà a terme a l'Espai Rubiralta.

El Tocats celebra 10 anys

El Tocats de Lletra, organitzat per l'Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, arriba a la seva desena edició convertit en un festival poètic i literari de referència a Catalunya. Enguany, i sota el títol de "Complicitats", el certamen ofereix un programa extens i variat amb una quarantena de propostes culturals, innovadores i de qualitat.