La 15a Fira Medieval d'Oficis de Súria tindrà una exposició més completa

Tindrà lloc al nucli històric del Poble Vell el cap de setmana del 12 i 13 de novembre amb més exposicions de carrer, tastos d'olis i activitats de música i animació

La 15a Fira Medieval d'Oficis de Súria se celebrarà el 12 i 13 de novembre
La 15a Fira Medieval d'Oficis de Súria se celebrarà el 12 i 13 de novembre | AjSú
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 0:46h
La 15a Fira Medieval d'Oficis de Súria tindrà lloc al nucli històric del Poble Vell el cap de setmana del 12 i 13 de novembre amb més exposicions de carrer, tastos d'olis i activitats de música i animació. Les novetats d'enguany s'afegiran als actes emblemàtics del certamen, que tornarà a comptar amb la implicació de nombroses entitats i persones de la vila.

La Fira surienca aplegarà prop d'una quarantena de demostracions i tallers participatius d'oficis tradicionals, dins d'un ampli programa d'actes pensat per a un públic bàsicament familiar. L'organització i coordinació de la Fira Medieval d'Oficis és a càrrec de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Súria.

Hi haurà tres exposicions de carrer que seran ubicades en diferents punts del Poble Vell per tal d'afavorir la mobilitat dels visitants per tota la Fira. A més de l'habitual mostra d'aparells de tortura al carrer Sant Climent, el certamen oferirà enguany altres dues exposicions sobre instruments musicals medievals (carrer del Castell) i armes de setge (espai del Torrent dels Galàpets, a sota del carrer Campanar).

Una altra de les novetats d'aquesta edició seran dues sessions de tastos d'oli a Cal Balaguer del Porxo. Aquesta activitat serà a càrrec d'experts del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, un organisme vinculat al departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. L'assistència màxima a cada sessió estarà limitada a una trentena de persones.

Els grups Els Berros de la Cort i L'Os Pedrer oferiran música en directe pels carrers del Poble Vell durant el cap de setmana de la Fira. Altres actuacions de carrer seran a càrrec de l'Escola Municipal de Música, els Grallers del Poble Vell, els Bastoners de Súria, el Tro Gros i el Col·lectiu de Jueus de l'Aixada.

El programa de la Fira Medieval d'Oficis manté enguany activitats i espectacles emblemàtics com les representacions de Salats! i les exhibicions d'aus rapinyaires, a més de danses orientals, titellaires, conta-contes, tir amb arc i demostracions de ferreria tradicional. D'altra banda, el centre d'interpretació del Castell de Súria acollirà sessions d'apropament a la vida de l'edat mitjana, a càrrec de l'associació barcelonina Brunneis Iumentis.

La gestió d'aquesta 15a Fira Medieval d'Oficis ha estat atorgada a l'empresa El Trobador Produccions (Vilafranca del Penedès), que va ser escollida després d'un procés de selecció promogut per l'Ajuntament.
Arxivat a