Sant Joan rebaixa voreres i cruïlles de diferents carrers del municipi

Vorera rebaixada a Sant Joan de Vilatorrada
Vorera rebaixada a Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:33h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha portat a terme una sèrie d'accions per facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda. A fi de garantir l'accessibilitat universal, l'equip de govern ha dut a terme al llarg dels darrers mesos obres d'arranjament a la via pública del municipi. Uns treballs que l'Ajuntament fa de forma periòdica a les vies principals de la vila i que permeten donar resposta a les necessitats expressades pels veïns i veïnes de Sant Joan de Vilatorrada amb problemes de mobilitat. 

Les obres, que van arrencar el passat 18 de juliol i que s'emmarquen dins els plans d'ocupació, han consistit en la instal·lació de rebaixos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda als carrers Tarragona; Bonavista –cantonada amb Av. Torrent del Canigó-; Sardana; Pont; Sol -cantonada amb Carrer Major-; Riu –cantonada amb c/Major-; i Muntanya –cantonada amb carrer Sant Mateu. Els encarregats d'efectuar les tasques, un oficial i un operari de la brigada municipal, han rebaixat un total de 14 voreres i cruïlles seguint els punts marcats en el Pla Director d'Accessibilitat encarregat a la Diputació de Barcelona l'any 2013. Laura Vilanova, regidora d'Obres i Manteniment, assegura que "totes les persones han de poder desplaçar-se de forma segura per l'espai públic, siguin quines siguin les seves condicions físiques o limitacions. El nostre objectiu és facilitar la circulació, l'autonomia personal i la integració social i professional de tots els nostres veïns i veïnes. Aquesta és una de les prioritats de la Regidoria d'Obres i Manteniment, tot i que sabem que encara queda molta feina per fer". El Pla Director d'Accessibilitat es troba a les dependències de l'Ajuntament i qualsevol ciutadà que ho desitgi el pot consultar. 

D'altra banda, dins els plans d'ocupació de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, des del passat 3 d'octubre també s'han incorporat a la brigada municipal un nou oficial i operari que duran a terme tasques de millora en la xarxa de clavegueram.