L'Ajuntament d'Artés i l'Associació l'Oliva tornen a impulsar el Projecte HortiCultura

Imatge panoràmica de les parcel·les que ja estan preparades per a ser cultivades
Imatge panoràmica de les parcel·les que ja estan preparades per a ser cultivades | L'Oliva
Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:19h
Durant el mes de febrer passat, l'Ajuntament d'Artés va posar en marxa el Projecte HortiCultura, un projecte d'horts urbans ecològics, amb la finalitat de fomentar l'empoderament social des de dimensions humanes, socials, culturals i mediambientals. 

Vuit mesos després, s'han adequat els terrenys, s'ha dissenyat i executat una obra de connexió de la teulada de l'antic escorxador a dipòsits per l'acumulació de les aigües pluvials -amb la finalitat de promoure la cultura de la cura de l'aigua com a bé escàs- i s'ha iniciat la construcció d'una caseta i d'una compostadora, a part de la sembra i la collita del cultiu de temporada. Aquestes activitats les han dut a terme les veïnes i veïns del municipi que protagonitzen el projecte, amb l'acompanyament de l'Associació l'Oliva i l'impuls de la Regidoria de Participació, Salut i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Artés. 

Durant aquesta primera temporada, també s'han dut a terme sessions formatives relacionades amb l'agricultura ecològica, el control de plagues, les llavors locals i de proximitat o tècniques de cultiu i cura de la terra, així com sessions participatives de dinamització comunitària i visites a experiències properes relacionades amb la producció i consum d'horta ecològica i de proximitat.

Actualment i fins el dia 31 d'octubre, s'ha obert un nou període de preinscripcions amb la finalitat de donar més força al projecte. Així doncs, totes les persones interessades a participar-hi disposant d'una parcel·la vinculada en el projecte, cal que s'adrecin a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, situada al carrer Barquera, número 41, i entrar la sol·licitud per Registre, en horari d'oficina (de dilluns a divendres, de 8.00h a 14.30h; dilluns tarda: de 15.30h a 17.30h).