Navàs no donarà comptes sobre l'obertura de l'Ajuntament el 12-O

L'alcalde del municipi bagenc ha rebut una petició del Govern espanyol en la qual se'l demana que acrdeiti si el consistori va romandre obert durant el Dia de la Hispanitat

Redacció
20 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:25h
Jaume Casals considera 'innecessari' formalitzar cap mena de resposta al Govern espanyol
Jaume Casals considera 'innecessari' formalitzar cap mena de resposta al Govern espanyol | NacióDigital
L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós -tots dos de la CUP- han rebut una carta del subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo Reyes, en la qual se'ls demana que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d'octubre passat; quins serveis s'hi van prestar; si hi van treballar empleats públics, i una còpia de l'acord pel qual es va procedir a l'obertura. 

Tant el municipi bagenc de Navàs com el de la capital del berguedà, de fet, ja havien obert l'ens municipal en anys anteriors i en tots els casos, tal com ells mateixos expliquen "ho havíem fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament". Però si bé en cap ocasió se'ls havia amonestat o advertit, aquest any, arrel de l'enrenou causat per la denúncia del PP de Badalona, s'han disparat els engranatges de l'Estat per arremetre contra l'autonomia municipal i el moviment independentista. 

En qualsevol cas, l'alcalde i l'alcaldessa afectats consideren "absurd" el requeriment, ja que la informació que se'ls demana és "de domini públic", i es pot adquirir a través de les declaracions expressades en els mitjans de comunicació o a través dels acords publicats en els portals web dels municipis. Per tant, doncs, consideren "innecessari", diuen, "formalitzar cap mena de resposta al Sr. Ablanedo Reyes". 

En aquesta mateixa línia, doncs, Casals i Venturós manifesten la seva voluntat de "continuar aplicant els acords municipals" pels quals els respectius ajuntaments van decidir obrir el 12 d'octubre, sempre respectant la llibertat d'opció del personal municipal. Així, conviden la Subdelegació del Govern a "deixar de dilapidar els nostres recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul".