L'Ajuntament preveu habilitar aparcaments en la via que separa la Balconada i Cal Gravat

El tram final de la carretera del Pont de Vilomara en el seu enllaç amb la C-55 passarà a tenir només un carril per sentit en comptes dels dos que hi ha ara

19 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 14:53h
Plànol de la carretera del Pont de Vilomara que s'habilitarà per a aparcament
Plànol de la carretera del Pont de Vilomara que s'habilitarà per a aparcament | AVV Balconada
L'Associació de Veïns de la Balconada ha fet pública a través d'una convocatòria d'assemblea entre els seus veïns la proposta que els ha fet arribar l'Ajuntament de Manresa per millorar l'aparcabilitat al barri, una reivindicació que fa anys que cueja. 

Segons es desprèn de l'escrit veïnal, l'Ajuntament preveu habilitar com a aparcament, en dues fases, els laterals del darrer tram de la carretera del Pont de Vilomara abans entre el carrer de Sant Joan de Déu i el de Josep Guitart, just abans de l'enllaç amb la C-55, entre els blocs 15 i 22.

En una primera fare es retiraran els guarda-raïls que la via té en aquest tram al lateral de la Balconada per habilitar aquest espai per a places d'aparcament. Els dos carrils per sentit que la via té actualment passarien a ser només un. Actualment els cotxes ja aparquen en aquesta àrea, i a la pràctica la via és d'un carril per banda, però aquesta primera fase serviria per regularitzar-ho.

En una segona fase es preveu guanyar l'espai que hi ha entre la calçada i la vorera, actualment de terra, per disposar l'aparcament de vehicles en diagonal per guanyar places d'aparcament. En aquesta segona fase també es recuperaria l'espai que queda entre la cantonada del carrer de Sant Joan de Déu fins al bloc 22 (el primer que es troba girant a l'esquerra des del semàfon), per guanyar més places d'aparcament. En l'operació es preveu també pintar les places d'aparcament a tots dos cantons del carrer i consolidar la via com a carrer amb un carril per sentit.

Tot plegat ho debatrà l'Associació de Veïns de la Balconada el proper diumenge en una assemblea extraordinària a les 12 del migdia a l'escola Serra i Hunter.