«Moniatos i castanyes», la fira de tardor de Navarcles engega dissabte

Navarcles acollirà dissabte la fira de Moniatos i castenyes
Navarcles acollirà dissabte la fira de Moniatos i castenyes | AjNvs
Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:26h
Moniatos i castanyes se celebra aquest dissabte durant tot el dia. La fira es situarà darrere l'edifici de l'Ajuntament i disposarà de foodtrucks i activitats diverses durant tot el dia. Una de les novetats més importants d'aquest any és el castell de focs que es celebrarà a dos quarts de deu de la nit, ja que a la Festa Major d'estiu no es va poder celebrar. A la tarda, també hi haurà més novetats així com ball de sardanes, l'espectacle infantil Remedios la Castanyera o el mercat de pagès que hi serà present durant tot el dia. 

Els participants també podran viatjar en tren, i és que l'Associació d'Amics del Tren també posaran a disposició el seu material per fer viatges pel parc Marcel·lí Monrós. Davant de l'edifici de l'Ajuntament, els alumnes de l'Institut de Navarcles tindran muntada una parada de venda de castanyes per finançar el viatge de fi de curs de 4t d'ESO. I el campanar de Navarcles estarà obert durant tot el dia. Una visita cultural imprescindible rodejada d'història i vistes espectaculars. L'escola de música també hi serà present amb dos concerts dels seus alumnes. I el tradicional túnel del terror del MIJAC de Navarcles s'obrirà a les cinc de la tarda a dos quarts de vuit. L'entrada al túnel és d'un euro que anirà destinat a La Marató de TV3. 

L'any passat arrencava la nova fira de tardor de Navarcles batejada amb el nom de Moniatos i castanyes. Aquesta arrenca dins d'una llarga tradició navarclina per dinamitzar el poble. Per aquesta raó l'Ajuntament de Navarcles va decidir replantejar i renovar la fira, i donar a pas a una fira més atractiva i singular.

Programació

Foodtrucks

Tres foodtrucks, una vermuteria, una d'hamburgueses i una de creps i gelats.
Hora: De 10h fins les 22h
Lloc: darrera de l'ajuntament
 
Viatges amb tren

Darrera de l'ajuntament a la plaça de la font per 1€ hi haurà el del tren fent viatges.
Lloc: darrera de l'ajuntament
 
Parada de castanyes de l'institut

Els de l'institut com cada any, faran una parada per recollir diners per el seu viatge de final de curs. Aquest any però, s'han unit amb la Unió de botiguers per a poder dinamitzar el poble.
Hora: tot el dia
Lloc: a la plaça de la Vila
 
Espectacle infantil: Remedios la Castanyera

L'associació catalana de teatre educatiu farà dissabte la tarda un petit espectacle per els més petits. 
Lloc: darrera l'ajuntament
Hora: 18h
 
Túnel del terror

Des del Mijac, i per no trencar una tradició, per aquestes dates preparen el Passatge del terror. Aquest cop el protagonista serà el foc. Durant la tarda podreu passejar per els passadissos d'una escola on hi va passar una desgràcia. L'entrada val 1€ per col·laborar amb la Marató.
Hora: de 17h a 19.30h
Lloc: locals del Mijac de Navarcles
 
Concerts

Des de l'escola de música ens oferiran concerts durant el dissabte a les 12h del migdia, 2 concerts de l'escola de música.
 
Visites al campanar

Les visites al campanar seran de 10 a 13 i de 5 a 7.
 
Mercat de pagès

Vindran parades on vendran els seus productes. També faran activitats per la canalla.
 
Sardanes

Ja que el 10 de setembre no vam poder fer les sardanes, es faran a la tarda per aquesta fira. Aprofitant el moviment de la gent.
Hora: 17h de la tarda
Lloc: Plaça de l'ajuntament
 
Castell de focs

A les 21.30h del vespre hi haurà el castell de focs