Els treballadors de l'Ajuntament començaran els actes de protesta dijous al ple

Aquest dimarts s'ha celebrat una assemblea extraordinària amb un centenar de funcionaris que han acordat anar fent actuacions mentre no es desencallin les valoracions dels llocs de treball

Assemblea de personal de l'Ajuntament al saló de sessions
Assemblea de personal de l'Ajuntament al saló de sessions | NacióManresa
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:08h
El ple de l'Ajuntament de Manresa del proper dijous tindrà públic, molt públic. L'assemblea de la Junta de Personal i el Comitè d'Empresa que s'ha celebrat aquest dimarts ha decidit assistir en massa al ple de l'Ajuntament i prendre la paraula en el dictamen sobre la valoracions dels llocs de treball que s'han de debatre. Per a aquest últim punt, la Junta de Personal ja ha entrat instància a l'Ajuntament.

L'assemblea d'aquest dimarts ha aplegat un centenar de persones al saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa que, davant de "la falta de respecte" que suposa el nou ajornament de les valoracions de llocs de treball, han decidit iniciar un seguit d'accions reivindicatives per mostrar el descontentament de funcionaris i treballadors. La primera serà aquest dijous, però les que hi haurà en un futur no s'han concretat, tot i que des de l'assemblea s'ha assenyalat que "tant de bo que siguin les mínimes possibles, ja que això voldrà dir que des de l'Ajuntament es treballa en la bona direcció".

El regidor de Recursos Humans, Jaume Torras, va informar, a primers de mes, als representants dels treballadors que les noves valoracions dels llocs de treball que portaven fent un any s'havien de repetir des de zero perquè la Diputació de Barcelona, que és qui supervisa aquesta tasca, ha dit que s'havien fet malament.

Tot i això, la junta de personal i el comitè d'empresa es queixa que des del govern se'ls ha dit que aquests treballs, consistents en una primera fase en definir les funcions de cada lloc de treball del personal municipal, "no es començaran fins al mes de novembre" i que la valoració "no és una prioritat per a ells i que es tardarà el temps que creguin oportú". Els representants acusen el govern de Manresa de "manca de rigor" i "planificació" per realitzar la valoració col·lectiva de tot el personal.