El Rugby Manresa perd en un final de partit igualat contra el CEU (8-11)

Els equips base del club manresà van tenir resultats diversos

18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 14:09h
El Rugby Manresa va perdre dissabte el partit de la 3a jornada que l'enfrontava al Congost al CEU. I ho va fer per un marcador ajustadíssim que es podia haver decantat per qualsevol dels dos equips-

El partit començava amb uns manresans concentrats i amb ganes d'aconseguir la tercera victòria consecutiva. Tant va ser així, que el conjunt local tancava el CEU a la seva línia de 22 i després de vàries jugades per davantera, arribava el primer assaig del partit amb un bon maul dels locals (5-0).

El CEU responia ràpidament amb bon joc a la mà aconseguint, als poc minuts, el primer assaig que posava l'empat al marcador (5-5). Partit intens d'anada i tornada, i amb una igualtat clara sobre el terreny de joc. Durs contactes, i bona defensa de tots dos conjunts, que no aconseguien materialitzar en punts les internades per sobre les 22 contràries.

La segona part començava amb la mateixa tònica que la primera, molta igualtat i duresa en els punts de contacte que provocaven vàries targetes grogues per indisciplina, i potser per nerviosisme al veure que ningú era capaç de treure un avantatge clar al marcador. Van ser els manresans qui donaven el primer cop transformant un cop de càstig (8-5). Després era el CEU qui aprofitava els continus cops de càstig dels locals per apropar-se a la 22 dels manresans i transformar un nou cop de càstig que posava de nou l'empat a 8.

Tensió en els últims minuts que provoquen dues targetes grogues per al conjunt barceloní, i que els del Bages no aprofiten fallant dos cops de càstig. Nervis que tornaven a provocar faltes de disciplina i cops de càstig que el CEU aprofitava per apropar-se a la línia d'assaig dels manresans, i transformar un nou cop de càstig que els posava per davant a falta de 7 minuts. (8-11). Els manresans s'afanyaven a trobar els punts desitjats, però, tot i arribar a la 22 contraria, perdien una melé, que aprofitava el 10 del CEU per xutar fora la pilota i endur-se la victòria tot i la igualtat (8-11).

Resultats diversos als equips base

La categoria Sub18 donava el tret de sortida a un nou cap de setmana de rugbi, contra el Barça i aquest cop a casa, al camp del Congost.

El partit entre el combinat de la Catalunya Central i el Barça començava amb els jugadors sub18 concentrats per fer millor paper que en l'anterior jornada tot i el rival de categoria que tenien al davant.

Aquest cop amb 15 jugadors sobre el camp, els locals començaven ben plantats al camp, defensant amb força els atacs del conjunt de Barcelona que va dominar la possessió en gairebé tot el partit. Durant el primer període, els de la Catalunya Central varen aguantar durant 10 minuts amb el marcador a 0, però després del primer assaig dels barcelonins, aquests van augmentar la velocitat del partit amb bones transmissions i un joc a la mà ràpid que els servia per travessar diverses vegades la línia defensiva dels locals, i aconseguir diversos assaigs durant el primer temps.

La segona part començava amb la mateixa tònica, però els locals no havien deixat el partit encara, i desenvolupaven una bona defensa que impedia que el Barça penetrés amb tanta facilitat, i a més, amb orgull i empenta, aprofitaven les seves petites possessions de la pilota per sortir jugant a la mà, intentant trenar algunes jugades i desenvolupar encara més el seu joc.

Tot i això, esdevenia una nova derrota de la categoria Sub18 tot i la millora mostrada sobre el camp.

La categoria Sub 14, per la seva banda, es dirigia a Cornellà per disputar el seu segon partit de lliga al migdia. Es tractava d'un enfrontament entre dos equips novells, formats per l'aportació de jugadors de diversos clubs.

El partit, dominat pel conjunt visitant, feia que la desorganització defensiva d'ambdós equips afavorien les jugades d'atac, que van donar 3 assajos al final de la primera part per als de la Catalunya Central.

A la segona part, l'equip de casa va estar una mica més organitzat i va ser més incisiu, el que els va portar a aconseguir 2 assajos, en sendes carreres de jugadors que penetraven fàcilment en una defensa molt poc organitzada.

Finalment el partit es va decantar per l'equip dels de Catalunya Central que varen demostrar una major empenta. L'últim assaig va ser mostra d'això, amb una escapada del talonador, que va recórrer 50m i va ser placat a falta d'un metre de la línia d'assaig, però la pilota va ser recollida pel 9, que va recolzar l'escapada en solitari del talonador, i va recollir la pilota del terra per plantar-la en assaig i donar la victòria definitiva al conjunt visitant.

Finalment el Manresa RC S'enfrontava, a l'igual que el masculí, al CEU. Les noies sortien només amb 14 jugadores al camp, amb ganes de millorar i de planta cara. I així va ser. Durant els primers minuts eren les locals les que premien l'accelerador i tancaven el CEU a la seva 22, i amb paciència, després d'un bon maul format en una touche de les locals aconseguien el primer assaig del partit (7-0). I posteriorment, després dels 10 millors minuts aconseguien 3 punts més amb un cop de càstig transformat. (10-0)

Tot i això, les barcelonines van començar a reaccionar, i gràcies a unes bones penetracions per la línia 3/4, i a molta falta de placatge per part de les manresanes, aconseguien el primer assaig que les apropava al marcador. Va ser llavors quan les manresanes havien de treballar en defensa i intentar mantenir una bona pressió i no deixar espais. Però les barcelonines aprofitàren la seva velocitat i les dificultats que el Manresa tenia en defensa per donar la volta al marcador.

La segona part començava igual que havia acabat la primera. Les manresanes, a més a més. perdien, al cap de pocs minuts, dues jugadores per lesió, i s'igualaven les forces, ja que tots dos conjunts els hi faltaven els mateixos efectius. Revés per les locals, que havien de multiplicar-se per defensar, i el CEU ho aprofitava per fer 2 nous assaigs.

Tot i això, les noies del Manresa deien l'última paraula pocs minuts abans del final amb un nou assaig que posava el marcador final en 15-36.