Mayte Martin rescata els cants antics del flamenc

La cantaora ha presentat el seu nou disc al Teatre Conservatori

Mayte Martín porta «Al Flamenco por Testigo» a la Fira Mediterrània
Mayte Martín porta «Al Flamenco por Testigo» a la Fira Mediterrània | Àlex Gómez Ribera
09 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:53h
Mayte Martín és una de les veus de referència del flamenc. Des de Catalunya ha fet una important tasca que l'ha fet guanyar molt de prestigi dins d'aquest àmbit. Dins la seva llarga trajectòria artística, l'abril passat, va presentar un nou projecte Al Flamenco por Testigo. Després de fer-ne l'estrena a Madrid, Mayte Martín, l'ha presentat ara a Manresa, en un espectacle en el qual la cantant ha expressat la seva satisfacció de poder presentar el seu nou treball en un espai molt més proper a casa seva.

La cantaora barcelonina ha anat sempre molt lligada a la tradició flamenca, raó de més per ser en una fira d'espectacles d'arrel tradicional com la Mediterrània. En el concert de dissabte ha presentat una conjunt de cants antics recuperats, una tasca que ja havia fet anteriorment i que ha continuat en aquest nou treball. Martín ha donat en aquests cants antics el seu segell particular ple de sensibilitat i sentiment, unes qualitats que han fet que el públic que assistia al concert seguís amb molta atenció cada peça musical. La veu de Mayte Martin però, no ha estat sola. Li han donat suport tres músics: dos guitarristes i un percussionista que, amb el seu acompanyament, han donat un aire encara més acurat i exquisit a les diferents peces musicals que s'han anat presentant durant el concert.

L'actuació de Mayte Martin ha donat nova vida als cants més antics del flamenc, un treball artístic que ha estat plenament reconegut per un públic que, al final del recital, l'ha ovacionat amb entusiasme i amb espectadors dempeus.