«Peccatum» redescobreix l'eròtica de les rondalles mallorquines

La representació s'ha fet en un espai inèdit, el pati posterior de l'Ajuntament

Peccatum s'ha representat al pati posterior de l'Ajuntament
Peccatum s'ha representat al pati posterior de l'Ajuntament | Àlex Gómez Ribera
08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:23h
Les rondalles mallorquines són un ampli recull de contes populars que va recollir Mossèn Alcover entre els habitants de l'illa, les històries d'aquests contes gaudeixen de gran popularitat a Mallorca i han estat llegides per diverses generacions de mallorquins. Aquest divendres a la nit, Toni Gomila i Catalina Florit han escenificat diverses rondalles i fragments d'aquest recull en l'espectacle "Peccatum". La selecció ha presentat els contes i fragments més eròtics i plens de vicis, unes característiques que Mossèn Alcover, home d'església, va voler amagar o confondre vestint-les d'innocència perquè no s'acabés d'entendre el seu veritable sentit. A "Peccatum", els dos actors despullen tota la candidesa d'aquests relats i els ofereixen al públic amb una versió particular i plena d'humor, destacant i mostrant sense embuts els elements més picants. "Peccatum" presenta els instints més baixos presents en la cultura popular i que Mossèn Alcover considerava com una cosa bruta i dolenta.

"Peccatum" s'ha representat en un espai inèdit, el pati que hi ha darrere l'edifici històric de l'Ajuntament de Manresa, l'espai, amb entrada per la Baixada dels Jueus, ha acollit l'espectacle amb un escenari a peu pla i a quatre bandes, amb el públic a tocar. Un entorn especial on la foscor de les parets interiors de l'illa de cases ha contrastat amb la figura il·luminada del campanar de la Seu, una construcció religiosa que ha observant "Peccatum" a distància.

La companyia Produccions de Ferro ha mostrar un espectacle amb un intens regust mallorquí, al mateix temps aquest muntatge ha representat el retorn a la Fira Mediterrània de Toni Gomila, l'actor va representar-hi fa uns anys el seu celebrat monòleg Acorar, on hi explicava les característiques i manera de ser de la societat mallorquina.

La representació, amb la Seu de fons. Foto: Àlex Gómez Ribera