Un «mapping» sobre l’Ajuntament projecta la cultura popular de la ciutat

Els gegants i la gent gran de Manresa participen en l'espectacle "Cadàver exquisit"

L'Ajuntament de Manresa projecta un dels «mappings» elaborats per l'espectacle «Cadàver exquisit»
L'Ajuntament de Manresa projecta un dels «mappings» elaborats per l'espectacle «Cadàver exquisit» | Àlex Gómez Ribera
06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 0:04h
La façana de l'Ajuntament de Manresa s'ha convertit en una escenografia determinant pels dos espectacles que s'han fet a la plaça Major, primerament Vertical Dance [crònica] i després Cadàver exquisit, un espectacle de creació col·lectiva fet expressament per la Fira Mediterrània d'enguany. Aquest segon espectacle va destacar per la projecció d'un mapping que va generar interessants efectes visuals a aquest edifici històric. A més a més del mapping es va comptar amb la col·laboració especial dels Gegants de Manresa i de la gent gran de la ciutat. La inauguració de la Fira Mediterrània s'ha completat amb l'espectacle Mar de fuelles [crònica].

Però la clau del muntatge era un joc que va començar fa un temps amb David Caraben, el cantant de Mishima, elaborant un poema inspirat en dues fotografies antigues de Francesc Català-Roca, aquest documents gràfics mostraven un ball propi d'una festa popular. Posteriorment l'actriu Mercè Sampietro, sense saber-ne l'autor, va posar veu a aquest poema. L'espectacle d'aquest dijous va consistir en escenificar aquest poema, al mateix temps que s'escoltava la composició literària, amb música de fons creada expressament per Cabo San Roque, es podia veure el mapping on s'hi representaven elements inspirats amb el que s'hi deia. Les festes majors va ser un dels temes principals d'aquest poema, en aquest sentit van intervenir en l'espectacle gent gran de la ciutat recreant, des dels balcons de la Casa Consistorial, els balls populars propis d'aquestes festes. La imatgeria manresana, tant present en la Festa Major, va aparèixer de manera virtual en les projeccions. Per tancar l'espectacle, alguns d'aquest elements festius  es van fer presents de manera física amb un ball a peu de plaça dels gegants de Manresa i les figures de l'Hereu i la Pubilla, a més a més, a les finestres superiors de la façana de l'Ajuntament, hi van aparèixer cinc dels nans de la ciutat.

Cadàver exquisit, inspirat en el nom que els surrealistes posaven a les obres d'art fetes per diversos participants, va unir en un sol espectacle la poesia amb la imatge, la cultura popular i els records de la gent gran. Aquesta producció pròpia de la Fira Mediterrània es podrà tornar a veure aquest divendres i dissabte, a les 8 del vespre, a la plaça Major.