Nova acció d'èxit de la PAHC que aconsegueix dació i lloguer social per a una família de 7 membres

Aquest dijous al matí han ocupat l'oficina de BBVA del carrer Guimerà i n'han sortit amb el compromís del banc de solucionar-ho en deu dies

06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:25h
Membres de la PAHC Bages surten de l'oficina del BBVA al carrer Guimerà després d'haver aconseguit l'objectiu
Membres de la PAHC Bages surten de l'oficina del BBVA al carrer Guimerà després d'haver aconseguit l'objectiu | Pere Fontanals
La PAHC Bages ha completat de nou una acció d'èxit aquest dijous al matí després d'aconseguir el compromís del BBVA de fer la dació en pagament a import zero d'un pis de Sant Joan de Vilatorrada on hi viu en Mohammed Shakur i els altres sis integrants de la seva família, entre els quals tres menors i una persona gran. El compromís del banc també inclou l'oferiment d'un lloguer social. L'acció s'ha desenvolupat durant unes tres hores aquest dijous al matí, quan a primera hora una vintena llarga de membres de la PAHC han entrat a l'oficina del BBVA del carrer Guimerà de Manresa acompanyats de l'afectat i han avisat que no l'abandonarien fins aconseguir la dació.

La família de Mohammed Shakur té una ingressos totals d'uns 900 euros mensuals. Després de quedar-se sense feina, fa uns dos anys, Shakur va veure que no podia continuar pagant la hipoteca i va començar a negociar amb el banc una dació en pagament del deute que tenia aproximat d'uns 110.000 euros. En l'actualitat el BBVA li exigia el pagament de 184.000 euros per liquidar el deute.

En uns deu dies, segons el compromís adquirit aquest dijous, el BBVA i l'afectat signaran una dació en pagament (el banc es queda el pis a canvi de la hipoteca) amb import pendent de zero euros, de manera que Shakur quedarà net del deute de la hipoteca. El compromís inclou l'oferiment d'un lloguer social per a que tota la família pugui viure en un pis per un import d'acord als seus ingressos.