La PAHC ocupa un pis de l'Agencia de l'Habitatge per donar sostre a l'home de la barraca

Després d'una jornada d'intenses reunions, els activistes denuncien que l'última oferta de l'Ajuntament era començar a buscar un alberg temporal a partir de dimecres

Membres de la PAHC al centre cívic Joan amades durant la primera reunió
Membres de la PAHC al centre cívic Joan amades durant la primera reunió | PAHC Bages
04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:09h
Per la via ràpida. La PAHC Bages ha tirat a terra la porta tapiada d'un pis de l'Agència Catalana de l'Habitatge per habilitar-la com a habitatge per a l'home que viu en una barraca des de fa mesos.

Segons la PAHC, l'última oferta de l'Ajuntament era que l'home passés aquesta nit a la barraca i que a partir de dimecres intentarien gestionar la seva estança temporal en un alberg. Aquesta oferta arribava després d'una reunió maratoniana durant el matí amb serveis socials, que alegaven el fet que no tenia papers per no poder-lo ajudar a tenir un habitatge digne.

Posteriorment, la PAHC ha aconseguit una reunió amb el regidor de Barris i Habitatge, Joan Calmet, de qui han tret aquest últim compromís "inacceptable". "És una vergonya mantenir pisos tapiats mentre gent no té cap resposta a la durisima situació de l'exclusió residèncial", apuntaven des de la plataforma. 

Cal recordar que aquest home portava temps vivint en una barraca tipus hort i que des dels serveis socials només li havien proposat alternatives temporals, com anar a un alberg uns dies, però que després havia de tornar a la barraca.