CACiS inaugurarà l'exposició internacional «Versiones de una cicatriz» aquest dijous

Es tracta d'una mostra les protagonistes de la qual són les cicatrius de 17 dones, tant psicològiques com corporals

Redacció
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:42h
El Centre D'art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de Calç (CACiS) de Calders, inaugurarà, aquest dijous 6 d'octubre a les set de la tarda, l'exposició "Versiones de una cicatriz", en la qual 17 artistes (la majoria de les quals mexicanes) exposaran més de 50 peces que mostren, a través de la fotografia, la literatura i la música, la cicatriu no només com el record d'una lesió, sinó com el procés de curació que desemboca a una transformació única.

Es tracta d'una exposició que es va presentar per primera vegada a la ciutat mexicana de Chihuahua, el passat 2014, durant el Dia Internacional contra la Violència vers les dones i que ha fet parada en diversos països, tant d'Amèrica com d'Europa. Les precursores d'aquest projecte són les membres de Versiones, un col·lectiu multidisciplinari amb perspectiva de gènere, que sorgeix de la necessitat de comunicar idees i establir un diàleg amb dones artistes amb diferents versions sobre el concepte de cicatriu.

Les artistes que hi participen són Adriana Lara (Mèxic), Gracia Luévano (Mèxic), Aideé Borunda (Mèxic), Alejandra Ordóñez (Mèxic), Angélica Chávez (Mèxic), Rubí Acosta (Mèxic), Jael Gaytán (Mèxic), Izabela Oldak (Polònia), Magali Pérez (Mèxic), Marcela Ochoa (Mèxic), Marcela Zamudio (Mèxic) Marilú Ríos (Mèxic), Cecile Hug (França), Galia Mirsha (Mèxic), Gabriela Hijar (Mèxic), Aniela Rodríguez (Mèxic) i la catalana Roser Oduber, una pintora que viu i treballa des de fa anys a Calders (va néixer a Panamà però des dels 4 anys que viu a Catalunya) i és la directora del CACis.

La mostra es podrà veure al CACis fins el mes de març de l'any que ve.

El Centre D'art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de Calç

El Centre D'art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de Calç (CACis) és una iniciativa privada sense ànim de lucre fundada a l'any 2008 i gestionada per l'associació cultural d'Amics de CACiS amb el suport de l'Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya.

CACis és un espai dedicat a l'experimentació, investigació  i difusió de les pràctiques artístiques i culturals amb la voluntat d'estimular la discussió, la crítica i les reflexions necessàries per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.

El Centre rep el nom del conjunt d'edificacions que el formen. El Forn de la Calç de Calders, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local per l'ajuntament de Calders, es troba dins de la llista dels "150 millors elements del patrimoni industrial de Catalunya" del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

CACiS forma part de les fàbriques de producció i difusió de nous pensaments contemporanis de Catalunya aportant activitats, programes i exposicions al panorama cultural del Territori i organitza els seus esforços a la creació, difusió i estudi dels nous llenguatges de l'art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat a nivell nacional i internacional amb intervencions sobre el paisatge, exposicions temporals i formació especialitzada.