Es convoca un premi per impulsar iniciatives de desenvolupament empresarial al Bages

L'objectiu és empènyer tant propostes de nova creació com projectes que ja estiguin en funcionament

Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:39h
Amb l'objectiu d'impulsar, promoure i posar en marxa idees, projectes i iniciatives empresarials del Bages, Gest! (Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori), l'Ajuntament de Manresa i l'Obra Social La Caixa, convoquen el Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial adreçat  tant a propostes de nova creació com a projectes que ja estiguin en funcionament.

Els detalls del premi els van explicar dijous en roda de premsa la regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell; Josep Cinca, president de Gest! i Jaume Gramunt, director de l'oficina de la Bonavista de CaixaBanc. També els acompanyaven Beatriu Dorado, cap de l'Àrea de Negoci de Manresa de CaixBanc; i Lluís Pont i Manel Villaplana de Gest!.

La regidora Estefanell es va mostrar molt satisfeta per poder presentar aquesta proposta que impulsa i estimula la iniciativa empresarial i va agrair a totes les entitats implicades la seva col·laboració per incentivar el teixit empresarial.

Per la seva banda, el director de Gest!, Josep Cinca; i el director de l'oficina de la Bonavista de CaixaBanc, Jaume Gramunt; van explicar en detall en què consisteix aquesta convocatòria i els requisits per  participar-hi. Van posar un èmfasi especial en l'aspecte de l'acompanyament i assessorament gratuït que, des de Gest! i l'Ajuntament de Manresa mitjançant el Centre Desenvolupament Empresarial (Cedem), es donarà als projectes viables.

4.500 € per al guanyador

Hi poden prendre part les persones a títol individual o empresarial sempre que tinguin l'activitat econòmica instal·lada a la comarca del Bages. Es valoraran els projectes presentats segons el següent barem de puntuació: Els antecedents (30%), la viabilitat (30%) i la capacitat de generar recursos (40%).

El projecte guanyador rebrà una dotació econòmica de 4.500 €  i una línia de finançament de com a mínim fins el 70 % de les necessitats de la proposta. La resta de projectes presentats també podran accedir a la línia de finançament sempre que hagin superat un mínim del 50 % de la puntuació màxima de cadascun dels conceptes avaluables.

Les bases es poden consultar a www.gestcat.cat i la data límit de presentació dels projectes és el 30 de novembre. La documentació s'ha de lliurar a qualsevol oficina de CaixaBank radicada al Bages. A finals de gener es publicarà el projecte guanyador i s'entregarà el premi en un acte públic.

La creació d'aquest premi respon a la tasca conjunta i coordinada de les tres organitzacions conscients que l'esperit emprenedor i la cultura de la innovació a l'empresa són instruments de dinamització econòmica del territori.