Bona participació al Dia de la Bicicleta de Súria

Circuit de bicicletes a la plaça de Sant Joan, dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Circuit de bicicletes a la plaça de Sant Joan, dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura | AjSú
Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:37h
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va acabar a Súria dissabte passat, 24 de setembre, amb una jornada dedicada a promoure la bicicleta com a mitjà de transport saludable i sostenible. Aquest Dia de la Bicicleta va registrar una important participació de grans i petits.

Les activitats del Dia de la Bicicleta es van centrar en la plaça de Sant Joan, que va acollir dos circuits de circulació i un servei de revisió de vehicles. La plaça també va ser punt de sortida i arribada d'una pedalada que va passar per diferents barris de la vila.

Els participants en la pedalada van rebre una tarja identificativa de vehicle sostenible per posar a la bicicleta, amb la imatge identificativa d'aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat.

Els actes de Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura van començar a Súria el dilluns 19 de setembre. Com en anys anteriors, els principals objectius han estat promoure els desplaçaments a peu cap a les escoles, el transport públic i els mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient.

L'Ecopeu, un vehicle de cartró mogut per escolars, va ser de nou el símbol de la Setmana. A més, els alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria van senyalitzar diferents itineraris per anar a peu cap als centres escolar.

D'altra banda, el bus urbà de Súria, conegut popularment com la Guagua va ser gratuït durant tot un dia per tal d'incentivar-ne l'ús habitual.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Súria ha estat organitzada per les àrees de Medi Ambient i de Via Pública i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Municipal de la Gent Gran, dels centres d'ensenyament de la vila i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

Les activitats del Dia de la Bicicleta també van comptar amb la col·laboració de la Unió Ciclista Mig-Món, el grup Anxovaires BTT Súria Bages, la colla ciclista Culenrera i l'establiment Més Pedals.
Arxivat a