Santpedor consolida el poder de convocatòria de la Fira de Sant Miquel

Els productes naturals i ecològics, i els músics al carrer han estat l'eix central de la fira

La Fira de Sant Miquel ha acollit l'exposició Visuals_16
La Fira de Sant Miquel ha acollit l'exposició Visuals_16 | @trasgrafica
Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat el 26 de setembre a les 9:16h
La Fira de Productes naturals i ecològics i artistes al carrer de la Fira de Sant Miquel de Santpedor ha tancat la 26a edició amb una consolidació de l'espai firal i amb un augment del nombre de paradistes, que enguany han mantingut les vendes registrades ja la passada edició, tot i que l'espai firal s'ha donat per tancat dues hores abans del previst, a causa de la pluja. Per aquest motiu s'ha hagut de suspendre el sopar de final de festa i el concert del grup guanyador de la 9a edició del Concurs de Músics al Carrer.

Amb tot, Santpedor ha gaudit d'un cap de setmana reeixit pel que fa a la participació als actes previstos al programa que, com a principal novetat, enguany ha posat en marxa activitats del divendres al vespre, a l'auditori de l'església del Convent de Sant Francesc, amb la inauguració de l'exposició Vi_suals 16 i una vetllada artística amb sopar de maridatge amb olis Mitjorn i concert del grup Canals i Ribot.

L'Espai Passeig, dedicat als més joves artesans i al públic familiar, l'Espai La Boîte Lennon, El Born, juntament amb el rostit de vedella han esdevingut els pols d'atracció més importants. Destacar de la matinal cultural, la brillant actuació dels Castellers de Santpedor. En aquesta trobada castellera, la colla ha fet la millor actuació de la seva trajectòria amb el quatre de set que han aixecat davant l'eufòria del públic assistent i l'alegria de les colles convidades, els Picapolls d'Artés i els Castellers de Berga.

Durant el matí els grups inscrits al 9è Concurs de Músics al Carrer han amenitzat el passeig dels visitants fins a les 2 de la tarda, moment en què s'ha fet públic el veredicte del certamen que enguany ha tingut com a guanyador el grup “T'Embolica la troca”, el segon classificat ha estat el grup “Daikiri” i el tercer classificat “Blu Versions”.

A l'Espai del Born, els visitants han pogut degustar novament les tapes a 1 euro, d'un tast de vins ecològics de proximitat i de la paella popular, a càrrec de La Granera, que ha repartit centenars de raccions durant tot el migdia.

La fira de Sant Miquel ocupa els carrers estrets i acollidors del barri antic. Des de l'any 1991 s'aposta, any rere any, pels productes naturals i ecològics I aquesta fira de Setembre s'ha consolidat com una de les principals de la Catalunya central.  La comissió de fira ha volgut ficar especial atenció en els productes de proximitat i de qualitat acostant-los als visitants.
Arxivat a