Els Castellers de Santpedor es vesteixen d'or a la Fira de Sant Miquel

Els Castellers de Santpedor han fet una bona actuació a la Fira de Sant Miquel
Els Castellers de Santpedor han fet una bona actuació a la Fira de Sant Miquel | Xavier Prat
Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:44h
Feia temps que els Castellers de Santpedor volien aconseguir un castell de set pisos davant la seva gent. Fa un any, una inoportuna passa de mal de panxa va obligar la colla de la camisa daurada a avortar l'intent. El quatre de set arribaria poques setmanes després a Vic. Durant aquesta temporada, el van aconseguir carregar a la trobada de colles del Bages. Però a la sortida el castell va fer llenya. Quedava aconseguir-lo jugant a casa. I la Fira de Sant Miquel era el dia ideal. El 25 de setembre de 2016 serà una altra data a recordar per aquesta jove colla en una jornada que ha estat la millor actuació de la seva història. 

Els Castellers de Santpedor va anar a per totes i van sortir amb l'esperat quatre de set. El castell feia dies que era un dels eixos centrals dels assajos. Dins la colla, hi havia el convenciment que l'haguessin pogut dur a plaça fa algunes setmanes. Però van preferir esperar una diada la local. La construcció no va brandar en cap moment. La bona col·locació de tota la colla va ser la clau per fer realitat aquest somni. Però l'actuació no va acabar aquí. Encara quedaven emocions i a la segona ronda els de la camisa daurada van optar pel tres de sis aixecat per sota. Aquest tipus de castells necessiten una gran coordinació per evitar desequilibris. Sense massa patiments, els Castellers de Santpedor van culminar un castell que fins aquesta temporada no havien coronat mai i que enguany han descarregat tres cops. A la tercera ronda, la colla bagenca és quan va patir més. Un cinc de sis que va necessitar de dos intents però que va acabat amb èxit. 

Quedava encara un altre plat fort. El pilar de cinc. Una altra construcció molt treballada que els Castellers de Santpedor no van descarregar fins fa una setmana a Mollet del Vallès. Però hi havia ganes de fer-la també al seu municipi. Amb molta solidesa, l'empresa va arribar a bon port. Eufòria a la plaça de l'Església. Els Castellers de Santpedor havien aconseguit novament la millor actuació de la seva història. Un pilar de quatre d'inici i dos de comiat van completar l'actuació. 

Van acompanyar als Castellers de Santpedor, els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa. La colla berguedana va descarregar la torre de sis, el tres de set, el quatre de set, un pilar de cinc i un pilar de quatre. I els Picapolls, el tres de sis, el tres de sis amb agulla, el quatre de sis i un pilar de quatre. 

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el proper 8 d'octubre al barceloní barri de Sarrià amb Castellers de Barcelona i Carallots de Sant Vicenç dels Horts. 
Arxivat a