Més de 3.000 persones gaudeixen amb la Festa de la Verema d'Oller del Mas

La IV edició de la festa es consolida ampliant els actes a tot el cap de setmana i amb més de 20 activitats programades per a grans i petits

L'Oller del Mas ha gaudit tot el cap de setmana de la Festa de la Verema
L'Oller del Mas ha gaudit tot el cap de setmana de la Festa de la Verema | OdelM
Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:24h
L'aposta d'aquest any de l'Oller del Mas per la IV edició de la Festa de la Verema ha passat per ampliar la festa a tot el cap de setmana i per dedicar un espai exclusiu per als més petits. El dissabte 24 a les 11 del matí el castell obria les portes amb més de 20 activitats programades per a nens i adults, música en directe, tastos dirigits i concursos. L'espai Mini-Art, ha sigut una gran atracció per als menuts de la festa amb activitats artístiques, manualitats i la tradicional xafada de raïm que ha captivat a tots els menuts de la festa. 

La programació musical d'enguany, s'ha caracteritzat per grups locals, des de grans clàssics versionats al català, a un Dj punxant en directe fins a un concert de gospel en directe a càrrec de White Heaven Vocal Grup. El retorn de Glaucs va posar fi a la nit de dissabte i les versions de Filferro han animat les hores d'aperitiu. 

Per quart any consecutiu, Oller del Mas organitza la Festa de la Verema per tal d'apropar a la gent a la tradició i la història d'una finca on el vi i les 36 generacions han sigut l'ànima que l'ha mantingut en vida durant més de 1.000 anys. 

Diverses accions relacionades amb la verema tenen lloc a l'Oller del Mas durant el mes de setembre com són els sopars de verema, el sopar de verema amb més de 500 restauradors i la Festa que enguany celebra la tercera edició amb la voluntat de consolidar-se en el territori com una festa popular associada a la tradició i cultura enoturística de la Catalunya Central. 

El mercat Bric-à-Brac ha vestit el pati d'armes del castell amb paradetes i mostres d'artesans amb propostes singulars mentre l'espai Food&Wine era parada obligatòria per a fer un mos i escoltar música en directe. Ja és un clàssic de la Festa de la Verema, els concursos de fotografia i pintura ràpida on més de 70 pintors i fotògrafs han presentat les seves obres. Enguany era la 2a edició del concurs de l'Home i la Dona més forts del Bages on tots els valents participants han tingut que combatre amb obstacles de la vinya per emportar-se un suculent premi. 

Tot això però sense oblidar les visites guiades al castell i els tastos de vins i formatges que són l'activitat estrella de la festa juntament amb el carro tibat per mules que passejava als visitants per la finca de l'Oller del Mas. Després de 84 anys sense oficiar missa, la capella de l'Oller del Mas ha celebrat la missa de Sant Miquel a càrrec del pare Manel Lopez Ceballos de la parròquia de Salelles. 
L'èxit d'aquesta festa ha donat omplert de ganes i força a tot l'equip de l'Oller del Mas per a seguir desenvolupant noves iniciatives pel territori i l'enoturisme.