Urbanisme autoritza el camp de futbol de Castellnou en sòl no urbanitzable

En paral·lel, està en tràmit una modificació del POUM per adequar amb major perspectiva el plantejament, tot i que no és necessari per tirar endavant el projecte

Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat el 26 de setembre a les 10:53h
Terrenys del Serrat on es construirà el Camp de Futbol
Terrenys del Serrat on es construirà el Camp de Futbol | GSV
La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest divendres l'autorització per a la tramitació del camp de futbol de Castellnou de Bages en el terreny que hi ha al costat de l'escola malgrat la seva catalogació com a sòl no urbanitzable. Urbanisme considera justificat i adequat a la norma el projecte, i per poder-lo tirar endavant en sòl no urbanitzable ho fa en base a l'article 48 de la Llei, si bé en paral·lel, està en tràmit una modificació del POUM, que no és vinculant amb l'aprovació del projecte.

L'opció escollida preveu l'actuació en sòl no urbanitzable i es preveu modificació del POUM per adequar amb major perspectiva el plantejament. Aquesta modificació ja està aprovada mitjançant la Junta de Govern Local.

La construcció del camp de futbol de Castellnou ha estat envoltada d'enrenou polític des dels seu plantejament inicial. El fet de triar uns terrenys privats per portar-lo a terme, uns terrenys que ja van ser parcialment comprats per fer l'ampliació del vial de sortida de l'escola l'Olivar, van encendre les alarmes a l'oposició del consistori quan, segons asseguraven, l'Ajuntament comptava en altres espais al municipi.

Si això ja va aixecar les crítiques al poble, el fet que en la Festa Major d'enguany l'alcalde, Francesc Martínez, hagi triat com a pregonera la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Miriam Sort, a pocs mesos d'aquesta decisió, encara ha posat més en entredit l'aprovació.