Manresa omple els seus carrers de màgia en majúscules

La segona edició del Festival de Màgia ha situat cinc escenaris al centre de la ciutat una sessió al Teatre Conservatori amb totes les entrades exhaurides i, finalment, una sessió golfa al Maïami, ja de nit

La plaça Sant Domènec ha estat el punt central de les actuacions del Festival Màgic
La plaça Sant Domènec ha estat el punt central de les actuacions del Festival Màgic | Pere Fontanals
Redacció
18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:03h
Manresa s'ha omplert de Màgia en majúscules aquest dissabte. El 2n Festival de Màgia ha complert amb escreix les expectatives que els seus organitzadors (Màgia Central Manresa, Manresa+Comerç i el Galliner) hi havien posat. Al matí, el taller de màgia ha tingut tots els torns plens i molta gent que no s'havia preinscrit a través de la web, i que s'havia apropat a la Sala Sant Domènec i provar sort per assistir als tallers, no ha pogut entrar perquè els quatre torns ja estaven tots plens. 160 joves de totes les edats han gaudit de valent aprenent trucs de màgia que 4 mags de l'Associació de Mags de Màgia Central de Manresa els anaven ensenyant. Paral·lelament, s'estava celebrant el Concurs de Mags al recentment remodelat Teatre Conservatori i que avui s'estrenava al públic de Manresa i comarca. La platea del teatre ha estat plena de públic al llarg del matí veient com es desenvolupava el concurs en el que set joves mags, provinents de diferents parts de la geografia espanyola, mostraven les seves habilitats. 

Mags professionals de carrer han ocupat vuit punts del centre de la ciutat, en un circuït que anava des del Passeig, passant per Crist Rei, Carrer Guimerà, cap a Sant Domènec i plana de l'Om. Un dels punts més visitats ha estat el centre neuràlgic del Festival que se situava a la plaça Sant Domènec, on joves mags de la Catalunya central han mostrat els seus trucs dalt d'un entarimat. Sis carpes que rodejaven la plaça oferien un punt d'informació, marxandatge del Festival i la possibilitat de comprar màgia a través de botigues especialitzades.

El punt àlgid del dia ha estat la gala que, a primera hora del matí, ja tenia exhaurides totes les entrades. S'ha celebrat al Teatre Conservatori i ha reunit mags de renom internacional, provinents d'Argentina, Madrid i diferents punts de la geografia catalana. Un dels participants a la gala ha estat el guanyador del Concurs de joves mags al matí: Álvaro Tormos (Mago Álvaro), d'Alacant, qui tenia com a premi l'actuació a la gala final de festa, junt amb 200 euros. El segon classificat ha estat Álvaro Cortés, amb un premi de 100 euros i Dani Pecellín (Dapevimag) ha estat el tercer classificat. Just al començament de la gala del vespre, s'ha fet l'entrega de premis.

La diada màgica ha finalitzat amb una Sessió Golfa al Maïami de Manresa, just al costat del teatre Conservatori, on s'han trobat tots els mags amb el públic que ha desitjat veure un xic més de màgia mentre sopaven.