El Moianès se suma a les Jornades Europees del Patrimoni oferint diverses propostes

Hi haurà, entre d'altres activitats, una sortida des de Castellterçol fins les Poues de la Ginebrada

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:38h
El Moianès celebrarà, durant el cap del setmana del 17 i 18 de setembre, les Jornades Europees del Patrimoni, oferint diverses activitats per donar a conèixer els béns culturals i patrimonials més importants de la comarca.

Durant els dos dies de jornada hi haurà portes obertes en quatre llocs visitables de l'Ecomuseu del Moianès. Dissabte, de deu del matí fins a les dues del migdia s'oferirà una visita guiada pel Centre d'interpretació i pel Centre de Visitants de l'Estany, així com també es donarà l'oportunitat de conèixer de primera mà l'anomenada Mina de desguàs. Es tracta d'una obra destacable d'enginyeria civil realitzada pels mestres de cases Marià Terricabres, Josep Morató i Pere Calvet entre el 1734 i 1737. Suposava la millora d'una d'anterior amb la finalitat de dessecar l'estany d'aigua natural que hi havia en el gran prat adjacent per tal d'evitar les epidèmies que sovintejaven i les malalties contagioses que l'aigua estancada originava entre la població i alhora aconseguir més terres de conreu. La mina té més de 600 metres de llargada, 400 dels quals soterrats; tres boques d'accés; 10 pous de ventilació i una alçada màxima de 2,20 metres.

Diumenge, es durà a terme una excursió gratuïta que començarà a les onze del matí des del polígon El Vapor de Castellterçol i que anirà fins les Poues de la Ginebrada i el Rentador de llana d'El Roquer. La caminada i la visita als dos "monuments" tindrà una durada de dues hores i mitja.

El mateix dia 18 a la tarda la masia d'Esplugues de Castellcir estarà oberta al públic que la vulgui visitar, de dos quarts de sis de la tarda fins a dos quarts de vuit del vespre. La visita també inclourà un berenar.

A banda d'aquestes activitats, durant tot el cap de setmana hi haurà portes obertes al Museu de Moià i tallers didàctics de la prehistòria al Poblat Prehistòric de les Coves del Toll que començaran a les onze del matí i acabaran a les dues del migdia.
Arxivat a