Els Tirallongues, compromesos amb Catalunya

El passat dissabte la colla castellera va actuar durant la Marxa de Torxes de Manresa i diumenge ho va fer a Berga, durant l'acte descentralitzat de l'Onze de Setembre

Redacció
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:34h
Els Tirallongues de Manresa no han parat durant aquest cap de setmana. I és que si bé la seva passió és enfilar pilars cada cop més alt, també estan molt compromesos amb Catalunya i la cultura que l'envolta.

Dissabte al matí la colla castellera es va desplaçar fins a Caldes de Montbui, on va participar, juntament amb els castellers de Caldes i els Xics de Granollers, a la trobada castellera en motiu del 20è aniversari de la colla local. Precisament, les dues colles que van acompanyar els Castellers de Caldes eren les que els van apadrinar en el moment de la seva creació.
Durant la seva estada en aquest població del Vallès Oriental, els Tirallongues van fer un pilar de 4 d'entrada per després passar a les rondes amb un 3 de 6, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla, acabant l'actuació amb un pilar de 5.

Després d'aquesta actuació els manresans van agafar els cotxes i van dirigir-se fins la seva ciutat natal per participar en la VIII Marxa de Torxes organitzada per Òmnium amb el suport de l'ANC. A la Plaça Major -que va ser on va culminar l'acte- van dur a terme un pilar de 4.
Diumenge dia 11 la colla va anar fins a Berga, on els castellers del municipi van preparar una actuació en motiu de la Fira d'Entitats celebrada en el marc de l'acte descentralitzat de l'Onze de Setembre. Juntament amb la colla local i els Picapolls de la Gavarresa, els Tirallongues van descarregar un 3 de 7; una torre de 6; un 3 de 6 amb agulla, i, finalment, un pilar de 5. 

A la tarda del mateix diumenge i durant la concentració multitudinària, la colla manresana va enfilar 3 pilars de 4, un dels quals aixecat per sota.

El proper cap de setmana els castellers de la capital del Bages celebraran la seva diada del local, on hi conviden els Castellers de Berga. 

Ara, però, els Tirallongues, tenen el cap posat en el concurs de castells de Tarragona, que se celebrarà el dissabte 1 d'octubre. Si poden assistir-hi de forma nombrosa, provaran de fer els millors castells que té la colla en cartera.